mustár

A mustár átható ízét egy illóolajnak köszönheti amely csak akkor képződik, ha az összezúzott magot vízzel keverjük. A fekete mustár rendelkezik a közismert csípős mustárízzel.
A fehér mustár sajátos, jellegzetes ízű, a kereskedelemben kapható mustárporok a két típus kombinációi.
A mustárok csodálatos ízváltozatokban készülnek – ezt különböző fűszerek és italok hozzáadásával érik el. Dúsíthatják egész mustármaggal, tárkonnyal, jamaicai szegfűborssal, borssal, mentával, chilivel és fokhagymával.
A franciák zöld színű mustárokat is készítenek, melyek enyhe ízűek és fűszerkeverékekkel ízesítettek. Az erdélyi konyhában főtt és paszírozott birsalmával készítik.
A mustár magját is használhatjuk (savanyúságok fűszere), de általában feldolgozva, vagy porként vásároljuk. A mustár összes fajtáját használhatjuk a konyhában. Hideg és meleg húsok, kolbászok, hidegkonyhai készítmények, mártások, öntetek jó ízesítőszere.

  • Töltött tojás mustárral
    44

    A főtt tojások aljából egy vékonyabb, a tetejéből egy vastagabb lapot levágunk. Ahonnan a vastagabbat vágtuk, onnan kiszedjük a tojássárgáját. A...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sonkatál kaszinótojással
    25

    A salátákat megmossuk, lecsepegtetjük, leveleire bontjuk és egy tányért beborítunk vele. A sonkát szeletekre vágjuk, és a tányérra rakosgatjuk....

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Húsvéti sonkatekercs
    31

    A sajtkrémeket összekeverjük, tejszínnel lazítjuk. A tejföllel, a mustárral, ízlés szerinti őrölt fehér borssal, sóval fűszerezzük. Kiterítünk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tojáskrém 1
    2

    A tojásokat keményre főzzük, majd villával (vagy turmix-al) összetörjük. Hozzáadjuk a vajat, a mustárt és ízlés szerint sót, valamint borsot. Meleg...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Töltött paradicsomgombák
    9

    A tojásokat keményre főzzük, majd mindkét végéből levágunk egy-egy darabot. A sárgáját óvatosan kiszedjük, majd a sajtkrémmel, a vajjal,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Töltött tojás 1
    7

    A tojásokat főzzük meg, majd a héját távolítsuk el. A tojásokat vágjuk félbe, és szedjük ki a sárgáját. Egy turmixgépben, aprítsuk össze...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tejszínes vajas halragu
    0

    A bébirépát és a ceruzababot külön-külön ,sós vízbe forrázzuk le. Az olajat és a vajat rakjuk egy serpenyőbe és hevítsük fel. Vágjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Kapros túróval töltött csirkemell tejszínes mustár mártással
    1

    A csirkemellet kinyitogatjuk és sózzuk, borsozzuk. Alaposan megütögetjük. A túrót fűszerezzük, a fokhagymát finomra vágjuk, a kaporral együtt...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Mézes-mustáros csirke színes rizzsel
    72

    Egy kis tálkában összekeverjük a mézet, a mustárt és a chilipaprikaport, kevés étolajjal. A csirkecombokat kettévágjuk, a bőrét lehúzzuk,...

    • 5 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Burgonyás babsaláta medvehagymával
    24

    A babot előző este beáztatjuk, majd sós vízben, néhány babérlevéllel megfőzzük. Használhatunk konzerv fehér babot is, lecsöpögtetve. A...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >