mustár

A mustár átható ízét egy illóolajnak köszönheti amely csak akkor képződik, ha az összezúzott magot vízzel keverjük. A fekete mustár rendelkezik a közismert csípős mustárízzel.
A fehér mustár sajátos, jellegzetes ízű, a kereskedelemben kapható mustárporok a két típus kombinációi.
A mustárok csodálatos ízváltozatokban készülnek – ezt különböző fűszerek és italok hozzáadásával érik el. Dúsíthatják egész mustármaggal, tárkonnyal, jamaicai szegfűborssal, borssal, mentával, chilivel és fokhagymával.
A franciák zöld színű mustárokat is készítenek, melyek enyhe ízűek és fűszerkeverékekkel ízesítettek. Az erdélyi konyhában főtt és paszírozott birsalmával készítik.
A mustár magját is használhatjuk (savanyúságok fűszere), de általában feldolgozva, vagy porként vásároljuk. A mustár összes fajtáját használhatjuk a konyhában. Hideg és meleg húsok, kolbászok, hidegkonyhai készítmények, mártások, öntetek jó ízesítőszere.

  • Kijevi csirkemell
    0

    A csirkemellet felszeletelem vastagabb szeletekre majd zsebet vágok bele.Kicsit megklopfolom majd sózom borsozom a szeleteket.A vajat kikeverem sóval,borssal,mustárral,citromlével...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli
    2

    Az olajon a kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk egy kis sóval, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot és jól...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Sajtos-karfiolos rakott cannelloni
    0

    A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük (éppen, hogy csak puhára). Egy teáskanál olajon megpirítjuk a darált húst...

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Club szendvics
    0

    Először elkészítjük a majonézt. A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját, mustárt, cukrot, sót kézi habverővel elkeverjük. Folyamatos keverés...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Croque monsieur
    0

    Készítek egy sűrű besamel mártást(kevesebb tejjel). A besamelbe, belekeverem a mustárt, és a szerecsendiót . A mártást kicsit sózom, mert...

    • 2 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Croque monsieur
    0

    Besamel mártást készítek: a vaj felét felolvasztom, majd belekeverem a lisztet, felöntöm a tejjel, és folyamatosan keverve sűrűre főzöm, sózom...

    • 3 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Crogue monsieur
    0

    Először elkészítjük a mártást. Besamelmártásnak indítjuk. A vajat felmelegítjük, majd beleszórjuk a lisztet. Melegítjük, kavargatjuk, majd...

    • 2 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Croque monsieur
    0

    1. Először elkészítjük a szószt (Besamel mártásnak indul, csak a végén tojássárgájával dúsítjuk): a vajat felolvasztjuk, ráhintjük a...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Borjútatár – A konyhafőnök második adásának receptje
    0

    Elkészítés: 1. A húst apró darabokra vágjuk. A mogyoróhagymát finomra aprítjuk. 2. Mindkettőt egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Rozmaringos,mustáros sertés tarja jázmin rizs,zöldbab
    0

    A tarja szeleteket előző nap a pácba beforgatni és egy éjszakára a hűtőben tárolni. A pác elkészítése: A mustárhoz hozzákeverem az olívaolajat,...

    • 3 személyre
    • 60 perc
    Részletek >