mozzarella

Eredetileg bivalytejből, ma pedig többnyire tehéntejből készül. Zsíros, édes aromájú, tömör, gyúrt, friss sajt. Forgalomba savóban tárolva kerül. Használják asztali sajtként is, de sokkal kedveltebb ételekbe keverve, illetve olvasztva. A pizza elengedhetetlen alapanyaga.

  • Fűszeres csirkemell mozzarellasalátával
    0

    A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk grillfűszerrel, és egy jól záródó dobozba tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal,...

    • 2 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Almás sajtsaláta uborkával
    1

    A paradicsomot és a sajtokat vágjuk kis kockákra, az újhagymát karikázzuk fel. Az almát hámozzuk meg, és szintén kockázzuk fel. Egy nagyobb...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Caprrese másképp
    6

    A paradicsomot felaprítjuk és tálkákba rakjuk, majd megsózzuk. Rászórjuk a mozzarellagolyókat és meglocsoljuk olívaolajjal.

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Cukkinis lasagne
    4

    Olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, sózom, borsozom, majd beleteszem az apróra felkockázott cukkinit. Majorannával és őrölt köménnyel...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Sajt saláta
    16

    A kiflikarikákat pirítsuk meg. A spenótot leöblítjük, és tányérra rakjuk. Rászórjuk a kiflikarikákat. A paradicsomokat cikkekre vágjuk,...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Rakott padlizsán
    17

    A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, felszeleteljük, kissé besózzuk és 30 percig állni hagyjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Csirkemell bazsalikomos sült paradicsomal
    4

    A filézett csirkemelleket ízlés szerint sózzuk, fehér borssal fűszerezzük, majd a hűtőben 2 órát állni hagyjuk. Rostlapon mindkét oldalát...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >