mozzarella

Eredetileg bivalytejből, ma pedig többnyire tehéntejből készül. Zsíros, édes aromájú, tömör, gyúrt, friss sajt. Forgalomba savóban tárolva kerül. Használják asztali sajtként is, de sokkal kedveltebb ételekbe keverve, illetve olvasztva. A pizza elengedhetetlen alapanyaga.

  • Rukkola sali
    24

    A zöldségeket megmossuk, felvágjuk a paradicsomokat. Egy tálban összekeverjük a rukkolát, a paradicsomot és a darabokra tépkedett mozzarellát. Sózzuk,...

    • 2 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Pizza ahogy én szeretem
    19

    Elkészítés _: A langyos vízben feloldjuk az élesztőt ,fakanállal feloldjuk . Egy másik tálba összekeverjük a lisztet és a sót , közepébe...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Capresesaláta
    63

    A sajtot vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot úgy vágjuk fel, hogy a szárrésze még összetartsa. Az így keletkezett résekbe dugjuk a sajt...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Mozzarella saláta
    8

    A mozzarellát felaprítjuk. Kifőzzük a tésztát és lehűtjük. Közben kikeverjük az öntetet. A joghurtot, a majonézt és a fűszereket, simára...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Mozzarellás csirkemell
    69

    A csirkemelleket fűszerezzük és kevés olajon elősütjük. Tepsibe rakjuk és rátesszük a karikára vágott paradicsomokat. Befedjük a mozzarella...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Mozzarellával és paradicsommal sült csirkemell
    12

    A csirkemellet szeletekre vágjuk, fűszerezzük és megütögetjük. Egy serpenyőben megsütjük a hússzeleteket és tepsire rakjuk őket. Rárakjuk...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Brokkoli saláta
    7

    A brokkolit rózsáira szedjük és párolóedénybe rakjuk, majd megpároljuk. A jégsalátát összetépkedjük, a mozzarellát felaprítjuk és összekeverjük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Bolognai rakott burgonya
    22

    A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Egy vajjal kikent tűzálló tálba rendezzük és megszórjuk sóval. A hagymát,...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Körtés sajtsaláta
    3

    A sajtokat felaprítjuk és tálba rakjuk. A jégsalátát összetépkedjük és a sajtokhoz adjuk. Átkeverjük olívaolajjal. A körtéket kimagozzuk...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Töltött padlizsán baconnel
    2

    A padlizsánt félbevágjuk, kivágjuk a közepüket, majd kis talpat vágunk nekik. Serpenyőben kissé megpirítjuk őket. A kivágott padlizsánbelsőt...

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >