Meleg előétel

Olyan fogásokat sorolunk ide,melyeket kis adagban melegen tálalunk és felkészítik a gyomrot további ételek befogadására.Általában egy menüsorban a leves után és a főétel előtt szokás tálalni.

  • Cukkinis tojásos lecsó
    3

    A cukkinit gyufaszál vastagságú félkarikákra szeljük, a paprikát rövid, vékony csíkokra, a paradicsomot gerezdekre. Az olívaolajon üvegesre...

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Citromos-sörös újhagyma
    10

    Hagyományos módon készítünk palacsintatésztát, amibe tej helyett sört teszünk és reszelt citromhéjat. Ebbe mártjuk bele, az újhagyma fehér...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Grillezett kecskesajt
    9

    A kenyeret kockára vágjuk, majd száraz sütőben megpirítjuk. A salátát összetépkedjük, és összeforgatjuk a pirított kenyérkockákkal. A...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Töltött cukkini 2
    5

    A zacskós rizst megfőzzük. A megfőtt rizst elkeverjük a darált hússal, tojással, majd sózzuk és borsozzuk. A cukkinit megmossuk, kettévágjuk,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Töltött padlizsán 2
    10

    A padlizsánt megmossuk, majd hosszában kettévágjuk. Kivájjuk a húsát és ledaráljuk. A hagymákat apróra vágjuk, vagy lereszeljük. Összekeverjük...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Zöldfűszeres rizottó
    7

    A velőt, vastag falú lábosban megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat, az olajat és üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. A hőmérsékletet közepesre...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Újhagyma pongyolában
    9

    A tojást és a tönkölybúza lisztet összekeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk. Megsózzuk, majd...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Lecsó
    11

    A paprikát kicsumázom, karikákra vágom, a paradicsomokat nyolcadolom. Az olajon az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítom. Megszórom...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Csirkemáj almával
    10

    A csirkemájat kevés zsiradékon megsütünk, borssal, majorannával fűszerezzük. Mielőtt kész, almadarabokat teszünk mellé, együtt sütjük pár...

    • 2 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Padlizsános rántotta
    9

    A hagymákat felaprítjuk és vajon megpároljuk. Rátesszük a felaprított padlizsánt ás megpároljuk, 15 perc alatt. Felütjük és felverjük a...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >