Meleg előétel

Olyan fogásokat sorolunk ide,melyeket kis adagban melegen tálalunk és felkészítik a gyomrot további ételek befogadására.Általában egy menüsorban a leves után és a főétel előtt szokás tálalni.

  • Szezámmagos rántott gomba
    3

    25 dkg szalonnát vékony csíkokra vágunk, ropogósra kisütünk. A sült szalonnát összekeverjük 50 dkg tehéntúróval. A champignon gombát előzőleg...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gombalepény
    72

    A megtisztított, megmosott gombát apróra vágom. A tojást a tejjel habosra keverem. A tejes tojást összekeverem a burgonyapehellyel, finomra metélt...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Babos-hagymás rántotta
    7

    A babot szűrjük le. A hagymát aprítsuk fel és pirítsuk meg. Közben a tojást üssük fel és sózzuk, borsozzuk. Ha a hagyma megpirult, adjuk...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Rántott zöldségek
    62

    A karfiolt és a brokkolit párolóedénybe rakjuk és lepároljuk. Hagyjuk kihűlni. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Ham and eggs
    8

    A vékonyra szeletelt sonkát, felhevített zsíron megfuttatjuk, majd megfordítva ráöntjük az egész tojásokat, ügyelve arra, hogy a sárgájuk...

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás bundában sült spárga
    10

    A spárgát megtisztítom, megmosom, párolóedénybe rakom és 5-7 percig párolom. Sóval, borssal, oregánóval fűszerezem, majd szűrőbe teszem...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Francia csirkemáj
    1

    A csirkemájat lisztben megforgatjuk. A szalonnát vékonyra szeleteljük,majd ropogósra sütjük, és a zsírból kivesszük, majd félretesszük. ...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Magyaros gombakrém
    7

    A gombát és a hagymát felkockázzuk. A vöröshagymát üvegesre dinszteljük. Belerakjuk a gombát és a fűszereket. Sűrű kevergetés közben,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Zöldséges zúzaragu
    226

    A zúzákat megtisztítjuk, négy részbe vágjuk. Forró olajon, nagy lángon, pirosra sütjük. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Fasírtgolyó 2
    31

    A hagymát nagyon apróra felkockázzuk és egy kis olívaolajon, puhára dinszteljük. Egy mély keverőtálban, az összes hozzávalót összekeverjük....

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >