Meleg előétel

Olyan fogásokat sorolunk ide,melyeket kis adagban melegen tálalunk és felkészítik a gyomrot további ételek befogadására.Általában egy menüsorban a leves után és a főétel előtt szokás tálalni.

  • Póréhagymás-sajtos muffin
    5

    A hagymákat felkarikázzuk, a fokhagymát felaprítjuk. Serpenyőben, az olajon, aranybarnára pirítjuk őket. Közben rászórjuk a fűszereket, sózzuk,...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Hagymatokány
    7

    Egy kanál zsírban az apróra vágott vöröshagymát jól megdinszteljük. Egy késhegynyi paprikával meghintjük, nagyon kevés vízzel felengedjük,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Gombás palacsinta
    1

    Az apróra vágott hagymát kevés olajon megsütjük, majd az összeaprított gombát rátesszük és megpároljuk, ízlés szerint bazsalikommal fűszerezem....

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csülkös tojásrántotta
    18

    A csülköt és a hagymát összekockázom. A tojást feltöröm és pici olajon, megpárolom a hagymát. Miután megpároltam a hagymát, belerakom a...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Gombás-húsos ragu rétesbe csomagolva
    36

    A combot kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát szintén. Az olajon üvegesre fonnyasztjuk a vöröshagymát, a húst ráöntjük és kevés sóvalv...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Gombával töltött sonkatekercs
    105

    A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, ezután rátesszük a felszeletelt gombát és megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tükörtojás
    8

    Fogjuk a tojást, az asztal vagy a serpenyő szélén megtörjük a héját és beleforgatjuk a serpenyőbe, aztán picit megsózzuk. A serpenyőbe előtte...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Grillezett gomba
    6

    A gombát megtisztítjuk, a szárát kitörjük. Lemezeivel lefelé, megolajozott vaslapra fektetjük, enyhén sózzuk és megszórjuk oregánóval. Lassú...

    • 1 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Fűszervajjal töltött gombafejek
    3

    Vegyünk 10-12 nagyméretű csiperke gombát, tiszítsuk meg és vágjuk ki a tönkjét, majd egy kivajazott tepsibe fektessük őket. Készítsük el...

    • 2 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Gomba kaprosan
    0

    Egy edényben vizet forralunk, addig megpucoljuk a gombát. A gombát leforrázzuk a vízzel (a vízet elöntjük), majd szűrőkanállal kiszedjük egy...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >