Marhahús

Finom marha és borjúhúsból készült ételek a hagyományos ízek kedvelőinek, valamint azoknak is, akik szeretnek receptekkel kísérletezni a konyhában.

  • Bélszín gombásan
    2

    A finomra vágott fokhagymát az olajon megfuttatjuk.A gombák tönkjét kivágjuk, a gombafejeket megtisztítjuk (nem kell hámozni) és felszeleteljük,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gombás pacalpörkölt
    16

    A hagymát a szalonnazsíron sárgára pirítom, rászórom a paprikát, majd a felcsíkozott pacalt. Megkeverem, majd mindig kevés vizet aláöntve,...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Húsgombóc sörmártásban
    3

    A zsemlét ledaráljuk és összekeverjük a darált hússal, a lereszelt vöröshagyma felével, a zúzott fokhagymával, 2 ek. tejföllel, a tojással...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Bélszín stroganoff
    5

    A bélszín húskalapáccsal kiklopfoljuk, a rostokkal keresztben, kisujjnyi csíkokra vágjuk. A vajban aranysárgára pirítjuk a megtisztított, szeletekre...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Bélszínragu Stroganoff-módra
    43

    A hagymát felaprítjuk, olajon megpirítjuk, majd rátesszük a felcsíkozott szalonnát, gombát, uborkát és a bélszínt. Amikor alaposan megpirult,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Bélszíntokány borsosan
    3

    A hússzeleteket vékony csíkokra vágjuk. Az apró kockákra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, belepréselünk fokhagymát, borsozzuk, megszórjuk...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Bolognai ragu
    18

    Edényben olajat hevítek, beledobom a felkockázott szalonnát és vöröshagymát. Néhány perc múlva, a kockára vágott gombát és darált marhahúst...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Párolt marha, meggymártással
    6

    A marhafartőt megmossuk és hideg vízben, feltesszük főni. Beletesszük a megtisztított és megmosott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellergumót,...

    • 4 személyre
    • 150 perc
    Részletek >
  • Bélszín stroganoff módra
    5

    A csíkokra vágott bélszínt átsütjük, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. Zsiradékban megpároljuk a hagymát és a gombát, rászórjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Bécsi szelet
    2

    A hússzeleteket gyengén kiveregetjük, majd megsózzuk, enyhén megborsozzuk. Ezután könnyedén belenyomkodjuk a lisztbe, belemártjuk a felvert...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >