Marhahús

Finom marha és borjúhúsból készült ételek a hagyományos ízek kedvelőinek, valamint azoknak is, akik szeretnek receptekkel kísérletezni a konyhában.

  • Hagymás rostélyos, ahogy én készítem
    34

    Előkészítés: Rostélyost vagy hátszínt használjunk. A húsról leszedjük a hártyákat és a felesleges zsírt. Enyhén kiklopfoljuk, a kés hegyével,...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Gombás marhaszelet
    58

    Előkészítés: A marhát előző nap felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és megkenjük mustárral. Kevés olajat öntünk rá és felhasználásig...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Egyszerű Bécsi szelet
    19

    A borjúhúst felszeletelem egyszerű, vagy duplán vágott szeletekre. A szélüket kissé bevagdosom és fólia között, finoman átklopfolom. A szeletek...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Karadjordje szelet
    8

    A húst vágjuk szeletekre, kissé verjük ki, sózzuk és minden szeletre tegyünk egy-egy evőkanál vajkrémet, valamint egy kis darab sajtot. Göngyöljük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csevap
    5

    A marha és birka húst ledaráljuk összekeverjük és fűszerezzük bele keverünk kb. fél dl ásványvizet és újra ledaráljuk. A hűtőben állni...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Kifordított Szárma
    6

    A marhahúst kiklopfolni, fűszerezni. A rizst megfőzni. Minden hússzeletre rakunk a káposztából és a rizsából is és összetekerni. Majd összekötözzük...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Muszaka szerintem
    15

    Előkészítés: A hagymákat apróra vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és megfőzzük. A padlizsánt ujjnyi karikákra vágjuk, majd...

    • 6 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Borsos tokány
    11

    Kevés olajon megdinszteljük a karikára vágott vöröshagymát, rátesszük a kockára, vagy csíkokra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Vörösboros marhapörkölt
    52

    A húst közepes kockákra vágjuk. Szétnyomjuk a fokhagymát, és kevés olajon megpirítjuk, a vöröshagymával. A lecsepegtetett húst beledobjuk,...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Vörösboros pörkölt
    29

    A szalonnát apró kockára vágjuk és kicsit megsütjük. A hagymát apróra vágjuk és üvege pároljuk, majd ebbe tesszük a feldarabolt húst....

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >