Marhahús

Finom marha és borjúhúsból készült ételek a hagyományos ízek kedvelőinek, valamint azoknak is, akik szeretnek receptekkel kísérletezni a konyhában.

  • Bécsi szelet 1
    23

    A húsokat kiklopfoljuk és fűszerezzük. A tojásokat felverjük, hozzáadunk 1-2 kanál lisztet és kis vizet, illetve fűszereket. A hússzeleteket...

    • 6 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Majoránnás tokány
    11

    Előkészítés: A húst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és finomra...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Bécsi szelet burgonyával
    40

    A marhahúst felszeleteljük, vékony szeletekre. Fólia között, finoman átklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, ezután kicsit állni hagyjuk. A tojásokat...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Bolognai lasagne bazsalikommal
    23

    A pyrex öntöttvas edényben felmelegítjük az olajat. Rászórjuk a finomra vágott vöröshagymát és a babérlevelet. Ha megpirult, rárakjuk a darált...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Marshall máj
    80

    A májat lemossuk, alaposan leitatjuk és felszeleteljük. A szalonna szeleteket ropogósra sütjük, majd kiszedjük a zsírból. A májat enyhén...

    • 3 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Borjú bécsi
    54

    A borjúcombból 6-8 dkg-os szeleteket vágunk és sózzuk, klopfoljuk. Lisztbe, felvert tojásba mártjuk, majd zsemlemorzsába hempergetjük. Bő,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Burgundi marharagu
    5

    A kis kockára vágott húst, 1 napig pácoljuk a vörösboros, fokhagymás, vöröshagymás, póréhagymás és a fűszeres pácban. Másnap a húst...

    • 4 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Borjúpörkölt
    41

    1. A borjúhúst felkockázom. 2. A hagymát apróra vágom. 3. A zsírt felolvasztom és a hagymát sárgára pirítom. 4. Pirospaprikát szórok rá,...

    • 10 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Rostélyon sült húsrudacska
    6

    A húsokat és a szalonnát kockára vágjuk, majd a fokhagymával együtt, négyszer-ötször ledaráljuk. Ezután egy tálba rakjuk és a többi hozzávalóval,...

    • 6 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Csevap recept
    23

    A kétféle húst a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával jól összedolgozzuk, majd kb. 5 cm hosszú és 2 cm széles kolbászkákat formálunk belőle,...

    • 3 személyre
    • 30 perc
    Részletek >