Marhahús

Finom marha és borjúhúsból készült ételek a hagyományos ízek kedvelőinek, valamint azoknak is, akik szeretnek receptekkel kísérletezni a konyhában.

  • Főtt marhahús almás tormamártással
    0

    A húst megmosom, hártyáit levágom és egy megfelelő méretű fazékba rakom. Annyi vizet forralok, amennyi éppen ellepi és leforrázom. Melléteszem...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Klasszikus pacalpörkölt
    2

    A jól átmosott pacalt bő vízben főzni kezdjük, a közben keletkező habot lekanalazzuk, a tetejéről. 30 perc főzés után lehűtjük, és arasznyi...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Erdélyi tokány
    2

    A hagymát felszeleteljük, a húst csíkokra vágjuk. A zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd a hagymát és a húst is hozzáadjuk. sóval, borssal,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Fasírozott
    24

    A kiflit beáztatom tejbe, kinyomkodom, majd belerakom a darált húsba. A tojást és a fűszereket is belekeverem. Alaposan összedolgozom és gombócokat...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fasírtgolyó
    3

    A kenyeret a tejbe áztatjuk. Kb. 10 perc elteltével jól kicsavarjuk. Közben a finomra vágott vöröshagymát két evőkanálnyi olajon üvegesre...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Pacal bakonyi módra
    4

    Az alaposan megtisztított pacalt sós, babérleveles vízben forraljuk. Amikor felforrt, leöntjük, és ezt többször (minimum négyszer, ötször)...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Marhapörkölt bográcsban
    16

    A marhalábszárat megtisztítjuk az inas részektől, és kisebb kockákra vágjuk. A füstölt szalonnát felkockázzuk. A vöröshagymát apró...

    • 5 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Tejfölös pacal
    1

    A pacalt megtisztítjuk, többször jól kimossuk és sós vízben feltesszük főni, míg puha nem lesz (kb. 4 óra). Ekkor ujjnyi vastag szeletekre...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Marhapörkölt
    6

       A húst a hártyáitól jól megtisztítva, 2 cm-es kockákra aprítjuk. A közép nagyságú vöröshagymát apróra vágjuk, olajban megfonnyasztjuk,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Bakonyi pacal
    7

    A pacalt, többször váltott, hideg vízben megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amint felforrt, a vizet leöntjük róla és hideg vízben,...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >