Marhahús

Finom marha és borjúhúsból készült ételek a hagyományos ízek kedvelőinek, valamint azoknak is, akik szeretnek receptekkel kísérletezni a konyhában.

  • Húspogácsa (hahóti) burgonyával
    5

    A burgonyát megfőzzük, nyomóval áttörjük. A vöröshagymát lereszeljük, 1 evőkanál olajon üvegesre dinszteljük. A húst összegyúrjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gombás hamburger
    2

    A húst összekeverjük a sóval, borssal, petrezselyemmel, borral, hagymával, és 4 húspogit formázunk belőle. Közepes lángon mindkét felüket...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Gombás marhahús tésztával
    2

    A marhahúst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk és néhány órán át állni hagyjuk. Nagy serpenyőben kis olajon a húst átpirítjuk,...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Gombás marhatokány
    1

    A felhevített étolajban a cukrot világosbarnára pirítjuk, a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Gombás szelet
    3

    A hússzeleteket (sertéskaraj, libamell) verd ki húskalapáccsal és sózd meg. Forró zsírban süsd pirosra és tedd félre. A hagymát kockára vágva...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Fűszeres marhasült
    0

    Melegítsük elő a sütőt, 160 °C-ra (gázsütőn a 2-3. fokozat). Keverjük össze a cukrot, a fahéjat, a szerecsendiót, a kardamomot és a borsot...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Rántott borjúszelet
    13

    A borjúcombot szeletekre vágjuk, és vékonyra kisütjük. Megsózzuk, és hagyományos módon bepanírozzuk. 180 fokos olajban, hirtelen kisütjük. Köretnek...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Marhahús zöldbabbal
    15

    A húsból pörköltet készítünk, amikor félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldbabot. Annyi víznek kell lennie rajta, hogy ellepje. Ha készre...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Mexikói bab
    14

    A füstölt szalonnát vágd kis kockákra, és süsd ki. A zsírján párold meg az apróra vágott vöröshagymát; és ha már üveges, add hozzá...

    • 4 személyre
    • 150 perc
    Részletek >
  • Főtt marhahús almás tormamártással
    0

    A húst megmosom, hártyáit levágom és egy megfelelő méretű fazékba rakom. Annyi vizet forralok, amennyi éppen ellepi és leforrázom. Melléteszem...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >