Marhahús

Finom marha és borjúhúsból készült ételek a hagyományos ízek kedvelőinek, valamint azoknak is, akik szeretnek receptekkel kísérletezni a konyhában.

  • Gombás sült marhatarja
    8

    Marhatarját és vadrizs keveréket vásároljunk az ünnepi ételhez! A szeleteket hosszában kettévágjuk, fűrésszel és késsel. A tarjákat megtisztítjuk...

    • 10 személyre
    • 150 perc
    Részletek >
  • Marhapaprikás galuskával
    59

    A zsírban, vagy olajban megdinsztelt hagymába, belekeverjük a megmosott, lecsöpögtetett, felkockázott marhalábszár húst, majd egy darabig így...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Bográcsos marhapörkölt Kenderessy módra
    20

    A lábszárhúst egyforma nagyságú kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk, és a zsírját külön edényben kisütjük. Leszűrjük, és a zsíron...

    • 12 személyre
    • 160 perc
    Részletek >
  • Csevapcsicsa
    13

    A kétféle húst kockákra vágjuk, majd kétszer ledaráljuk. Ezután a szódabikarbónával, a sóval, a borssal, a fokhagymával és a jéghideg...

    • 5 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Marhapörkölt
    12

    A húst megmossuk, felkockázzuk, és félretesszük. A szalonnát kis csíkokra vágjuk és feltesszük tűzön kisütni, a kevés olajon. Vigyázva,...

    • 5 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Rántott borjúszelet
    3

    A borjúcombból szeleteket vágunk, és hagyományos módon lazítunk. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Marhasteak gombával
    7

    A bélszínt hártyázzuk le, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Kenjük be mustárral és olívaolajjal, majd tegyük egy éjszakára hűtőbe....

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Burgundi marharagu
    18

    Vágd le a húsos szalonna bőrét, szeld fél centi vastag, 4 centi hosszú csíkokra a szalonnát. Lassú tűzön főzd, 10 percig, kb. 1,3 l vízben....

    • 6 személyre
    • 255 perc
    Részletek >
  • Stroganoff ragu
    4

    A húst csíkokra kell vágni és kevés olajon megpirítani. Az edényből kivesszük és a darabokra vágott szalonnát kisütjük, amit szintén kiveszünk...

    • 3 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Tejfölös-gombás ragu
    12

    Az olajat és a felkockázott marhahúst serpenyőbe rakjuk. A húst kissé megpirítjuk, majd ha ezzel készen vagyunk, a vízzel felöntjük. Sózzuk,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >