majonéz

Ugyan ki ne ismerné a tojássárgából, mustárból, olajból emulgeálással összeállított mártást, amely meghódította a világot.Azóta számos felhasználási formája elterjedt, világszerte fogyasztják szendvicsekben és salátákhoz, a hidegkonyha nélkülözhetetlen eleme, különféle kiegészítésekkel számos további mártás alapja.

  • Tojássaláta joghurttal
    15

    A tojásokat megfőzzük, és felszeleteljük. A többi hozzávalót egy tálba rakjuk, és simára keverjük, majd a tojást nyakon öntjük az öntettel. Átkeverjük,...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Majonézes lilakáposzta
    15

    A káposztát apróra vágjuk, vagy nagyobb csíkokként lereszeljük. A joghurtból, cukor, só, majonéz, esetleg vöröshagyma hozzáadásával, összekeverjük...

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Füstölt kacsamell almasalátával
    10

    A füstölt kacsamellet vékonyra leszeleteljük. Szeletelés előtt, érdemes hűtőbe rakni, hogy jól megdermedjen, és úgy, könnyebben lehet szeletelni. Az...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Almás sajtsaláta
    24

    A sajtokat egész apró (3-4 mm) kockára vágjuk. Az almát jól megmossuk, magházát kiemeljük. Ízlés szerint meghámozható, én most nem tettem. A...

    • 3 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Majonézes uborkasaláta
    7

    Az uborkát reszeljük le finomra. A majonézt keverjük ki a fűszerekkel és a tejföllel, majd forgassuk bele a lecsepegtetett, lereszelt uborkát. Keverjük...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Virslipolipok reggelire
    62

    A hosszabb virslit, keresztben kettévágjuk. A vágott felénél hosszában bevágjuk úgy, hogy a másik végén, kb. 1,5-2 cm rész maradjon, ami nincs...

    • 1 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Joghurtos tojássaláta
    10

    A tojásokat főzzük meg és ezután tisztítsuk meg, majd hagyjuk kihűlni. A többi hozzávalót rakjuk egy tálba és keverjük össze, pikáns mártássá. A...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Sajtos uborkasaláta
    3

    A saláta mártásához, a majonézt simára keverjük a citromlével, a kefirrel, a sóval, a borssal és annyi cukorral, hogy csak pikáns, de ne édes...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Nyári franciasalátám
    9

    A saláta mártásához, a majonézt simára keverjük a tejföllel, majd megsózzuk, megborsozzuk és belekeverjük a finomra vágott petrezselyemzöldet....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sonkás tojáspástétom
    31

    A tojásokat keményre főzzük, héjukat eltávolítjuk. A sonkát nagyon apróra vágjuk. (Én most a fokhagymaprésen toltam át.) A megfőtt tojásokat...

    • 3 személyre
    • 90 perc
    Részletek >