majonéz

Ugyan ki ne ismerné a tojássárgából, mustárból, olajból emulgeálással összeállított mártást, amely meghódította a világot.Azóta számos felhasználási formája elterjedt, világszerte fogyasztják szendvicsekben és salátákhoz, a hidegkonyha nélkülözhetetlen eleme, különféle kiegészítésekkel számos további mártás alapja.

  • Majonézes uborkasaláta
    7

    Az uborkát reszeljük le finomra. A majonézt keverjük ki a fűszerekkel és a tejföllel, majd forgassuk bele a lecsepegtetett, lereszelt uborkát. Keverjük...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Virslipolipok reggelire
    62

    A hosszabb virslit, keresztben kettévágjuk. A vágott felénél hosszában bevágjuk úgy, hogy a másik végén, kb. 1,5-2 cm rész maradjon, ami nincs...

    • 1 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Joghurtos tojássaláta
    10

    A tojásokat főzzük meg és ezután tisztítsuk meg, majd hagyjuk kihűlni. A többi hozzávalót rakjuk egy tálba és keverjük össze, pikáns mártássá. A...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Sajtos uborkasaláta
    3

    A saláta mártásához, a majonézt simára keverjük a citromlével, a kefirrel, a sóval, a borssal és annyi cukorral, hogy csak pikáns, de ne édes...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Nyári franciasalátám
    9

    A saláta mártásához, a majonézt simára keverjük a tejföllel, majd megsózzuk, megborsozzuk és belekeverjük a finomra vágott petrezselyemzöldet....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sonkás tojáspástétom
    31

    A tojásokat keményre főzzük, héjukat eltávolítjuk. A sonkát nagyon apróra vágjuk. (Én most a fokhagymaprésen toltam át.) A megfőtt tojásokat...

    • 3 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Majonézes burgonyasaláta 2
    44

    A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, majd burgonya szeletelőn lekockázzuk. Hozzáadjuk a majonézt, a tartármártást, a mustárt, a zöldségkeveréket,...

    • 12 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Nyári franciasaláta
    11

    A saláta mártásához, a majonézt simára keverjük a tejföllel, majd megsózzuk, megborsozzuk és belekeverjük a finomra vágott petrezselyemzöldet....

    • 6 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Majonézes burgonyasaláta
    27

    A burgonyát hajában megfőzzük, majd hagyjuk egy picit meghűlni. Salátalét készítünk, a cukor és ecet segítségével. A burgonyát belekarikázzuk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Majonézes gyöngyhagyma
    6

    A hagymákat sós, forró vízben, puhára főzzük. A majonézt kikeverjük a tejföllel és a fűszerekkel. Ha megpuhultak a hagymák, leszűrjük...

    • 6 személyre
    • 40 perc
    Részletek >