majonéz

Ugyan ki ne ismerné a tojássárgából, mustárból, olajból emulgeálással összeállított mártást, amely meghódította a világot.Azóta számos felhasználási formája elterjedt, világszerte fogyasztják szendvicsekben és salátákhoz, a hidegkonyha nélkülözhetetlen eleme, különféle kiegészítésekkel számos további mártás alapja.

  • Franciasaláta másként
    12

    A franciasaláta alapot megfőzzük sós vízben, majd kihűtjük. A tojásokat 10 percig főzzük, majd azt is kihűtjük. A húslevest összeforraljuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tojásos paradicsomsaláta
    12

    A megmosott paradicsomot felkockázom, és egy nagy salátástálba teszem. A tojásokat keményre főzöm, majd ha megfőtt, azt is felkockázom. Egy...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Krumplisaláta
    164

    Megtisztítom a krumplit, felkarikázom és megfőzöm. Mikor megfőtt, akkor leszűröm és hagyom kihűlni. A tojásokat megfőzöm, megtisztítom...

    • 3 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Majonézes tonhalsaláta
    2

    Összekeverjük a tejfölt a majonézzel (én boltit szoktam használni, de akinek van türelme, házi majonézt is készíthet), a sóval, borssal, porcukorral...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Virslis tésztám
    13

    A tésztát feltesszük főni. (Én orsótésztával szoktam csinálni, de ezt mindenki maga választhatja ki.) Míg a tészta fől, a jó minőségű...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos tojássaláta
    4

    A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd meghámozzuk, és nyolcadokra vágjuk. Hagyjuk kihűlni. Közben a mártáshoz, mély tálban simára...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Petrezselymes burgonyasaláta
    57

    A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a krumplit meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni...

    • 3 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Káposztasaláta mustáros joghurtöntettel
    9

    Előkészítjük és leszeleteljük a káposztát, majd lesózzuk. Az öntethez valókat összekeverjük, majd a salátához adjuk. A salátalevelekre...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Virslis tésztasaláta
    18

    A tésztát megfőzzük, sós vízben. A virsliket és a répákat (felkarikázva) szintén puhára főzzük. A lilahagymát apróra vágjuk. A megfőtt...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tojássaláta joghurttal
    15

    A tojásokat megfőzzük, és felszeleteljük. A többi hozzávalót egy tálba rakjuk, és simára keverjük, majd a tojást nyakon öntjük az öntettel. Átkeverjük,...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >