majonéz

Ugyan ki ne ismerné a tojássárgából, mustárból, olajból emulgeálással összeállított mártást, amely meghódította a világot.Azóta számos felhasználási formája elterjedt, világszerte fogyasztják szendvicsekben és salátákhoz, a hidegkonyha nélkülözhetetlen eleme, különféle kiegészítésekkel számos további mártás alapja.

  • Virslis tésztám
    13

    A tésztát feltesszük főni. (Én orsótésztával szoktam csinálni, de ezt mindenki maga választhatja ki.) Míg a tészta fől, a jó minőségű...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos tojássaláta
    4

    A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd meghámozzuk, és nyolcadokra vágjuk. Hagyjuk kihűlni. Közben a mártáshoz, mély tálban simára...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Petrezselymes burgonyasaláta
    57

    A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a krumplit meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni...

    • 3 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Káposztasaláta mustáros joghurtöntettel
    9

    Előkészítjük és leszeleteljük a káposztát, majd lesózzuk. Az öntethez valókat összekeverjük, majd a salátához adjuk. A salátalevelekre...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Virslis tésztasaláta
    18

    A tésztát megfőzzük, sós vízben. A virsliket és a répákat (felkarikázva) szintén puhára főzzük. A lilahagymát apróra vágjuk. A megfőtt...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tojássaláta joghurttal
    15

    A tojásokat megfőzzük, és felszeleteljük. A többi hozzávalót egy tálba rakjuk, és simára keverjük, majd a tojást nyakon öntjük az öntettel. Átkeverjük,...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Majonézes lilakáposzta
    15

    A káposztát apróra vágjuk, vagy nagyobb csíkokként lereszeljük. A joghurtból, cukor, só, majonéz, esetleg vöröshagyma hozzáadásával, összekeverjük...

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Füstölt kacsamell almasalátával
    10

    A füstölt kacsamellet vékonyra leszeleteljük. Szeletelés előtt, érdemes hűtőbe rakni, hogy jól megdermedjen, és úgy, könnyebben lehet szeletelni. Az...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Almás sajtsaláta
    24

    A sajtokat egész apró (3-4 mm) kockára vágjuk. Az almát jól megmossuk, magházát kiemeljük. Ízlés szerint meghámozható, én most nem tettem. A...

    • 3 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Majonézes uborkasaláta
    7

    Az uborkát reszeljük le finomra. A majonézt keverjük ki a fűszerekkel és a tejföllel, majd forgassuk bele a lecsepegtetett, lereszelt uborkát. Keverjük...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >