majonéz

Ugyan ki ne ismerné a tojássárgából, mustárból, olajból emulgeálással összeállított mártást, amely meghódította a világot.Azóta számos felhasználási formája elterjedt, világszerte fogyasztják szendvicsekben és salátákhoz, a hidegkonyha nélkülözhetetlen eleme, különféle kiegészítésekkel számos további mártás alapja.

  • Zeller sali
    6

    A zellert kockára vágjuk, és kb. 2-3 percig pároljuk. Hűtjük, majd leszűrjük. Aztán hozzákeverjük a reszelt almát, a kockára vágott sajtot,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Majonézes krumplisaláta
    34

    A főtt krumplihoz hozzákeverjük a hozzávalókat, utolsónak a majonézt. Hűtőben összeérleljük az ízeket. Gyors és kitűnő, köretnek is,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Majonézes virslisaláta
    24

    A virslit megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, a bőrét lehúzzuk, majd karikára vágjuk (kitűnő hozzá a műbeles, baromfi virsli). A hagymát...

    • 10 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Kukoricasaláta majonézzel
    13

    A kukoricát összekeverjük a majonézzel, beleaprítjuk a hagymát, hűtőbe tesszük pár órára, és kész.

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Könnyű saláta
    7

    A zellergumót és az almát nyersen lereszeljük, vagy kockára vágjuk. A majonézt, a tejfölt, az ízlés szerinti sót és a fehér borsot külön...

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Orosz hússaláta
    74

    A tojásokat keményre főzzük és kihűtjük. A burgonyákat meghámozzuk, és ételízesítős vízben, puhára főzzük. Az almát szintén meghámozzuk...

    • 6 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Krumplisaláta másképpen
    9

    A krumplit héjában megfőzöm, de nem teljesen. Vagyis ne följön túl szét, mert akkor nem lehet kockákra szépen összedarabolni. Amíg fő a krumpli,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Káposztasaláta kefirrel
    5

    A káposztát, hagymát és az almát, káposztagyalun, vékony csíkokra vágom. Ezután összeállítom az öntetet: Egy nagy doboz kefirt összekeverek...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Franciasalátás sonkás alagút
    68

    A tojásokat keményre főzünk. Ha kihűlt, megtisztítjuk. A franciasaláta alapot egyforma, fél cm-es kockákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük,...

    • 8 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Füstölt sajttal töltött fasírt tekercs
    22

    A darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel és a (vízbe áztatott, majd kinyomkodott) kenyérrel. Ezt követően,...

    • 6 személyre
    • 70 perc
    Részletek >