majonéz

Ugyan ki ne ismerné a tojássárgából, mustárból, olajból emulgeálással összeállított mártást, amely meghódította a világot.Azóta számos felhasználási formája elterjedt, világszerte fogyasztják szendvicsekben és salátákhoz, a hidegkonyha nélkülözhetetlen eleme, különféle kiegészítésekkel számos további mártás alapja.

  • Könnyű saláta
    7

    A zellergumót és az almát nyersen lereszeljük, vagy kockára vágjuk. A majonézt, a tejfölt, az ízlés szerinti sót és a fehér borsot külön...

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Orosz hússaláta
    74

    A tojásokat keményre főzzük és kihűtjük. A burgonyákat meghámozzuk, és ételízesítős vízben, puhára főzzük. Az almát szintén meghámozzuk...

    • 6 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Krumplisaláta másképpen
    9

    A krumplit héjában megfőzöm, de nem teljesen. Vagyis ne följön túl szét, mert akkor nem lehet kockákra szépen összedarabolni. Amíg fő a krumpli,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Káposztasaláta kefirrel
    5

    A káposztát, hagymát és az almát, káposztagyalun, vékony csíkokra vágom. Ezután összeállítom az öntetet: Egy nagy doboz kefirt összekeverek...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Franciasalátás sonkás alagút
    68

    A tojásokat keményre főzünk. Ha kihűlt, megtisztítjuk. A franciasaláta alapot egyforma, fél cm-es kockákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük,...

    • 8 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Füstölt sajttal töltött fasírt tekercs
    22

    A darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel és a (vízbe áztatott, majd kinyomkodott) kenyérrel. Ezt követően,...

    • 6 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Tésztasaláta
    8

    A tésztát kifőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk az összevágott hozzávalókat, majd alaposan összekeverjük.

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Franciasaláta másként
    12

    A franciasaláta alapot megfőzzük sós vízben, majd kihűtjük. A tojásokat 10 percig főzzük, majd azt is kihűtjük. A húslevest összeforraljuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tojásos paradicsomsaláta
    12

    A megmosott paradicsomot felkockázom, és egy nagy salátástálba teszem. A tojásokat keményre főzöm, majd ha megfőtt, azt is felkockázom. Egy...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Krumplisaláta
    164

    Megtisztítom a krumplit, felkarikázom és megfőzöm. Mikor megfőtt, akkor leszűröm és hagyom kihűlni. A tojásokat megfőzöm, megtisztítom...

    • 3 személyre
    • 60 perc
    Részletek >