majonéz

Ugyan ki ne ismerné a tojássárgából, mustárból, olajból emulgeálással összeállított mártást, amely meghódította a világot.Azóta számos felhasználási formája elterjedt, világszerte fogyasztják szendvicsekben és salátákhoz, a hidegkonyha nélkülözhetetlen eleme, különféle kiegészítésekkel számos további mártás alapja.

  • Currys tojássaláta
    196

    A főtt tojásokat és a főtt burgonyát meghámozzuk. A tojásokat karikákra, a burgonyákat kockákra vágjuk. Az uborkát a burgonyához hasonlóan...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Céklás salátaöntet
    4

    A céklát, egy pyrex párolóedényben puhára pároljuk. Összekeverjük a majonézt, a tejfölt és a fűszereket. A borsot frissen őröljük bele. A...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Céklasaláta fokhagymával
    18

    A céklát feltesszük főni, majd amikor megfőtt, meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tejfölt, majonézt, fokhagymát,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Majonézes céklamártás
    7

    A céklát, egy csipet sóval puhára főzzük. A majonézt keverjük össze a tejföllel és a fűszerekkel, ameddig a cékla fő. Meghámozzuk a céklát...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Citromos-hagymás tésztasaláta
    15

    A hagymákat felaprítjuk és tejföllel összekeverjük. Alaposan fűszerezzük, majd állni hagyjuk. Közben kifőzzük a pennét és összeforgatjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tészta saláta
    20

    A spagettit sós vízben kifőzzük és kihűtjük. Az öntetet készítjük el először: A joghurtot összekeverjük a majonézzel és a fűszerekkel. Ha...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csibehúsos tésztasaláta
    10

    A tésztát megfőzzük, majd hidegre hűtjük. A hagymát olajon megfonnyasztjuk, a fokhagymát lereszelve hozzáadjuk. Rádobjuk az apróra vágott...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Kukoricás-sonkás saláta
    17

    A kukoricát szűrőbe rakjuk és átmossuk. A sonkát kockára vágjuk és összekeverjük a kukoricával. A majonézt keverjük ki a fűszerekkel és...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Csirke saláta
    14

    A csirkecombokat megfőzzük, egészben, sós, ételízesítős vízben, majd felaprítjuk és meg is piríthatjuk. (A főzővízben főzhetünk burgonyát...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Almás céklasaláta
    3

    A céklát megfőzzük egy evőkanálnyi sóval,majd kihűtjük és meghámozzuk. A megfőtt,megtisztított céklákat kockákra vágjuk. Hidegen összekeverjük...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >