majonéz

Ugyan ki ne ismerné a tojássárgából, mustárból, olajból emulgeálással összeállított mártást, amely meghódította a világot.Azóta számos felhasználási formája elterjedt, világszerte fogyasztják szendvicsekben és salátákhoz, a hidegkonyha nélkülözhetetlen eleme, különféle kiegészítésekkel számos további mártás alapja.

  • Virslisaláta zöldborsóval
    42

    A borsót leforrázzuk, majd lehűtjük. A majonézt kikeverjük, a kefirrel. A virslit felkarikázzuk, és mindent egy tálba rakunk. Alaposan összekeverjük,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Kukoricás borsósaláta
    20

    A zöldségeket együtt leforrázzuk, vagy megpároljuk párolóedényben. A majonézt alaposan kikeverjük a fűszerekkel és a tejföllel, majd összekeverjük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Cukkini krém
    3

    A cukkinit meghámozzuk, majd kockára vágva megfőzzük (kb. 15-20 percig). Miután kihűlt, kézzel kinyomkodjuk belőle a vizet és villával összezúzzuk. Hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Majonézes lilahagyma saláta
    15

    A lilahagymát leszeleteljük és lesózzuk. A majonézt kikeverjük a tejföllel és ízesítjük. Beleforgatjuk a hagymát és már készen is van. Főtt...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Currys tojássaláta
    196

    A főtt tojásokat és a főtt burgonyát meghámozzuk. A tojásokat karikákra, a burgonyákat kockákra vágjuk. Az uborkát a burgonyához hasonlóan...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Céklás salátaöntet
    4

    A céklát, egy pyrex párolóedényben puhára pároljuk. Összekeverjük a majonézt, a tejfölt és a fűszereket. A borsot frissen őröljük bele. A...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Céklasaláta fokhagymával
    18

    A céklát feltesszük főni, majd amikor megfőtt, meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tejfölt, majonézt, fokhagymát,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Majonézes céklamártás
    7

    A céklát, egy csipet sóval puhára főzzük. A majonézt keverjük össze a tejföllel és a fűszerekkel, ameddig a cékla fő. Meghámozzuk a céklát...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Citromos-hagymás tésztasaláta
    15

    A hagymákat felaprítjuk és tejföllel összekeverjük. Alaposan fűszerezzük, majd állni hagyjuk. Közben kifőzzük a pennét és összeforgatjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tészta saláta
    20

    A spagettit sós vízben kifőzzük és kihűtjük. Az öntetet készítjük el először: A joghurtot összekeverjük a majonézzel és a fűszerekkel. Ha...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >