majonéz

Ugyan ki ne ismerné a tojássárgából, mustárból, olajból emulgeálással összeállított mártást, amely meghódította a világot.Azóta számos felhasználási formája elterjedt, világszerte fogyasztják szendvicsekben és salátákhoz, a hidegkonyha nélkülözhetetlen eleme, különféle kiegészítésekkel számos további mártás alapja.

  • Mexikói saláta
    76

    A zöldséget sós vízben kifőzzük és lehűtjük. Hozzáadjuk a tejfölt és a majonézt, valamint a fűszereket. Alaposan összekeverjük és hidegen...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Francia saláta
    28

    A zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát, a főzés után kockázzuk fel.) Amikor az alaposan leszűrt borsó és...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Majonézes cukkini saláta
    11

    A cukkinit és a répát gyaluljuk le, vagy vágjuk vékony csíkokra. A majonézbe, keverjük bele a kefirt és a fűszereket. Egy keverőtálban keverjük...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Majonézes-kefires brokkoli
    8

    A brokkolit sós, forró vízben puhára főzzük és lehűtjük. A majonézt kikeverjük a kefirrel és sózzuk, borsozzuk, majd tetszés szerint ízesítjük. Beleforgatjuk...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Majonézes karfiol
    8

    A karfiolt rózsáira szedjük és megpároljuk egy párolóedényben. A majonézt kikeverjük a fűszerekkel és tejfölt adunk hozzá. Pici fehérborral...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Almás-majonézes kukorica saláta
    5

    A kukoricát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, az almát megmossuk, magházát kiemeljük,...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Virslisaláta zöldborsóval
    42

    A borsót leforrázzuk, majd lehűtjük. A majonézt kikeverjük, a kefirrel. A virslit felkarikázzuk, és mindent egy tálba rakunk. Alaposan összekeverjük,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Kukoricás borsósaláta
    20

    A zöldségeket együtt leforrázzuk, vagy megpároljuk párolóedényben. A majonézt alaposan kikeverjük a fűszerekkel és a tejföllel, majd összekeverjük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Cukkini krém
    3

    A cukkinit meghámozzuk, majd kockára vágva megfőzzük (kb. 15-20 percig). Miután kihűlt, kézzel kinyomkodjuk belőle a vizet és villával összezúzzuk. Hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Majonézes lilahagyma saláta
    15

    A lilahagymát leszeleteljük és lesózzuk. A majonézt kikeverjük a tejföllel és ízesítjük. Beleforgatjuk a hagymát és már készen is van. Főtt...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >