majonéz

Ugyan ki ne ismerné a tojássárgából, mustárból, olajból emulgeálással összeállított mártást, amely meghódította a világot.Azóta számos felhasználási formája elterjedt, világszerte fogyasztják szendvicsekben és salátákhoz, a hidegkonyha nélkülözhetetlen eleme, különféle kiegészítésekkel számos további mártás alapja.

  • Fürjtojás-saláta
    9

    A fürjtojást megfőzzük, megtisztítjuk. A majonézt tejföllel kikeverjük és a fürjtojásokkal összekeverjük.

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Füstölt sonkakrém lila- és zöldhagymával
    12

    A füstölt-főtt sonkát ledaráljuk, vagy apróra vagdaljuk, majd keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a majonézt, az apróra vágott lilahagymát,...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Mustáros tésztasaláta
    5

    A tésztát kifőzzük és lehűtjük. A csirkemellet csíkokra vágjuk és megpirítjuk a répával együtt. Fűszerezzük és mustárral nyakon öntjük. A...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Majonézes burgonyasaláta mogyoróval
    7

    A burgonyát megpucolom, apró kockákra vágom és sós vízben, babérlevél kíséretében megfőzöm. (Megpárolva is finom.) A majonézt kikeverem...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Virslis kukoricasaláta
    21

    A kukoricát párolóedényben megpároljuk és lehűtjük. A virslit karikázd fel és rakd egy tálba. Szórd rá a kukoricát és keverd össze. Rakd...

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Tejfölös káposztasaláta
    26

    A káposztát kettévágom, torzsáját kivágom és legyalulom, majd besózom. Fél óra elteltével, kinyomkodom a levét és összekeverem a vékony...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Padlizsánkrém hagymásan
    20

    A padlizsánokat megmosom és 180 °C-os sütőben, tepsiben, egészben, héjastól sütöm, 50 percet. Ha kész, a héját lehúzom és apró kockákra...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Kukoricás-tejszínes rizssaláta
    24

    A rizst sós vízben megfőzöm, majd hagyom kihűlni. A sonkát kockára vágom. Az öntethez, a majonézt a joghurttal, sóval, borssal összekeverem....

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Franciasaláta répával
    0

    6 db közepes krumplit héjában megfőzünk, 3 db tojást keményre főzünk. Kell még hozzá, egy jó marék zöldség és sárgarépa főzve. 15...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Francia saláta
    0

    A tejfölt a majonézzel összekeverjük. Belekeverjük a mustárt, cukrot, a csipetnyi sót és fehérborsot. Nyomunk bele egy kis citrom levet. Ezeket...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >