majonéz

Ugyan ki ne ismerné a tojássárgából, mustárból, olajból emulgeálással összeállított mártást, amely meghódította a világot.Azóta számos felhasználási formája elterjedt, világszerte fogyasztják szendvicsekben és salátákhoz, a hidegkonyha nélkülözhetetlen eleme, különféle kiegészítésekkel számos további mártás alapja.

  • Virslis kukoricasaláta
    21

    A kukoricát párolóedényben megpároljuk és lehűtjük. A virslit karikázd fel és rakd egy tálba. Szórd rá a kukoricát és keverd össze. Rakd...

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Tejfölös káposztasaláta
    26

    A káposztát kettévágom, torzsáját kivágom és legyalulom, majd besózom. Fél óra elteltével, kinyomkodom a levét és összekeverem a vékony...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Padlizsánkrém hagymásan
    20

    A padlizsánokat megmosom és 180 °C-os sütőben, tepsiben, egészben, héjastól sütöm, 50 percet. Ha kész, a héját lehúzom és apró kockákra...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Kukoricás-tejszínes rizssaláta
    24

    A rizst sós vízben megfőzöm, majd hagyom kihűlni. A sonkát kockára vágom. Az öntethez, a majonézt a joghurttal, sóval, borssal összekeverem....

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Franciasaláta répával
    0

    6 db közepes krumplit héjában megfőzünk, 3 db tojást keményre főzünk. Kell még hozzá, egy jó marék zöldség és sárgarépa főzve. 15...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Francia saláta
    0

    A tejfölt a majonézzel összekeverjük. Belekeverjük a mustárt, cukrot, a csipetnyi sót és fehérborsot. Nyomunk bele egy kis citrom levet. Ezeket...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Francia saláta ananásszal
    0

    A tejfölt a majonézzel összekeverjük. Belekeverjük a mustárt, cukrot, a csipetnyi sót és fehérborsot. Nyomunk bele egy kis citrom levet. Ezeket...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Francia saláta kukoricával
    12

    A krumplit, a kukoricát, a borsót és a sárgarépát megpucolom. A krumplit és a sárgarépát kockára vágom. Ezután puhára párolom a zöldségeket....

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Almás sajtsaláta uborkával
    1

    A paradicsomot és a sajtokat vágjuk kis kockákra, az újhagymát karikázzuk fel. Az almát hámozzuk meg, és szintén kockázzuk fel. Egy nagyobb...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Almás sonkasaláta
    1

    Az almát meghámozzuk és kockára vágjuk, a sonkát és a tojást is hasonló darabokra. A majonézből, tejfölből, citromléből, porcukorból...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >