majonéz

Ugyan ki ne ismerné a tojássárgából, mustárból, olajból emulgeálással összeállított mártást, amely meghódította a világot.Azóta számos felhasználási formája elterjedt, világszerte fogyasztják szendvicsekben és salátákhoz, a hidegkonyha nélkülözhetetlen eleme, különféle kiegészítésekkel számos további mártás alapja.

  • Ezersziget saláta
    8

    A zöldséget megfőzzük és lehűtjük. A többi hozzávalót simára keverjük és összeforgatjuk a zöldségekkel. Alaposan hűtsük le és hidegen...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Gyümölcssaláta majonézzel
    9

    Tetszés illetve étvágynak megfelelő mennyiségű majonézt összekeverünk annyi porcukorral,hogy pikáns ízű öntetet kapjunk. Tegyünk bele néhány...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Hagymás virslisaláta
    3

    A tejfölt a majonézzel összekeverjük, és ízlés szerint, adunk hozzá borsot. A virslit felteszem főni, közben a hagymát megpucolom, úgy, hogy...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Tojáspástétom kaporral
    19

    A tojásokat megfőzzük, majd villával összetörjük. Rátesszük a majonézt, sót, borsot, petrezselymet, kaprot (,pici ételízesítőt), majd alaposan...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Grillcsirke saláta fokhagymás öntettel
    6

    A csirkemellet kicsontozzuk, sóval, borssal beszórjuk, megkenjük olajjal és grillrácson pirosra sütjük, majd kihűtjük. A szalonnát apró kockákra...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Joghurtos saláta
    4

    A zöldségkeveréket sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A többi hozzávalót simára keverjük, és a hideg zöldséget...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Fürjtojás-saláta
    9

    A fürjtojást megfőzzük, megtisztítjuk. A majonézt tejföllel kikeverjük és a fürjtojásokkal összekeverjük.

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Füstölt sonkakrém lila- és zöldhagymával
    12

    A füstölt-főtt sonkát ledaráljuk, vagy apróra vagdaljuk, majd keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a majonézt, az apróra vágott lilahagymát,...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Mustáros tésztasaláta
    5

    A tésztát kifőzzük és lehűtjük. A csirkemellet csíkokra vágjuk és megpirítjuk a répával együtt. Fűszerezzük és mustárral nyakon öntjük. A...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Majonézes burgonyasaláta mogyoróval
    7

    A burgonyát megpucolom, apró kockákra vágom és sós vízben, babérlevél kíséretében megfőzöm. (Megpárolva is finom.) A majonézt kikeverem...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >