majonéz

Ugyan ki ne ismerné a tojássárgából, mustárból, olajból emulgeálással összeállított mártást, amely meghódította a világot.Azóta számos felhasználási formája elterjedt, világszerte fogyasztják szendvicsekben és salátákhoz, a hidegkonyha nélkülözhetetlen eleme, különféle kiegészítésekkel számos további mártás alapja.

  • Kapros mártásos hal
    1

    Elkészítjuk a halhoz a mártást: összekeverjük a kisdoboznyi tejfölt egy ek. majonézzel, egy teásk. mustárral, borssal, sóval megszórjuk, és...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Karalábé saláta
    7

    A karalábéfejeket megtisztítjuk, majd kockára vágjuk és a felolvasztott vajon (olívaolajon), mindkét oldalukat puhára pároljuk. Kiszedve, hagyjuk...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Joghurtos tésztasaláta
    2

    A tésztát megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A salátát csíkokra, a paradicsomot, uborkát, félbe, majd csíkokra vágjuk. A zöldségeket tálba...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Majonézes borsó
    11

    A majonézt kikeverjük a tejföllel és a fűszerekkel. Közben, leforrázzuk a borsót és hidegre hűtjük. Összekeverjük az öntetet a borsóval...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sonkás tésztasaláta
    33

    A pennét sós vízben kifőzöm. A gépsonkát csíkokra vágom, majd tálba teszem. Ráöntöm a többi hozzávalót, alaposan összekeverem, végül...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Hússaláta
    8

    Először a hagymát vékonyra szelem, egy kis tálkában citromlevet csorgatok rá, és állni hagyom. Salátalevet készítek (víz, cukor, só, ecet/almaecet)...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Hússaláta almával
    3

    A hozzávalókat felkockázzuk beledobjuk egy nagy keverőtálba,picit sózzuk és átkeverjük. A majonézt és a tejfölt simára keverjük,tetszőlegesen...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Indián rizssaláta
    7

    Forrásban lévő, sós vízben megfőzzük a rizst, szűrőkanálban lecsöpögtetjük, azonnal összekeverjük 2 kanál olajjal, megborsozzuk, majd hagyjuk...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Angol csirkesaláta
    1

    A csirkemelleket sós vízben puhára főzzük, bőrét leszedjük, kicsontozzuk, apróra vágjuk. A majonézt elkeverjük a lereszelt tormával, a paradicsompürével,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Mexikói tészta saláta
    18

    A tésztát főzzük meg, sós vízben és hideg vízzel öblítsük le, ha megfőtt. A lényeg, hogy hideg legyen. A zöldségkeveréket is megfőzzük...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >