majonéz

Ugyan ki ne ismerné a tojássárgából, mustárból, olajból emulgeálással összeállított mártást, amely meghódította a világot.Azóta számos felhasználási formája elterjedt, világszerte fogyasztják szendvicsekben és salátákhoz, a hidegkonyha nélkülözhetetlen eleme, különféle kiegészítésekkel számos további mártás alapja.

  • Kukoricás tésztasaláta
    17

    A tésztát sós, forró vízben kifőzzük, és hidegre hűtjük. A lilahagymát finomra vágjuk, és egy tálba rakjuk, a lecsepegtetett kukoricával...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Brokkolisaláta
    16

    A brokkolit rózsáira szedjük, és párolóedényben megpároljuk. A többi hozzávalót közben kikeverjük. Ha puha a brokkoli, hideg vízzel öblítsük...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Majonézes tésztasaláta
    16

    A tésztát kifőzzük és lehűtjük. A zöldségeket felaprítjuk és egy keverőtálba rakjuk. Hozzárakjuk a tésztát és alaposan összekeverjük,...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Kukoricás-sárgarépás tészta saláta
    26

    Főzzük ki a tésztát. A kukoricát szűrjük le és a sárgarépát vágjuk csíkokra. A majonézt a tejföllel keverjük össze. Rakjuk bele a zöldségeket...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Burgonya saláta mentával
    6

    A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott zöldhagymát. A majonézt simára keverjük a tejföllel,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Kaszinótojás
    18

    Megfőzzük a tojást, hideg vízzel lehűtjük, megpucoljuk. Félbe vágjuk, a tojássárgáját kikaparjuk, összetörjük, sóval, majonézzel, mustárral...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Tészta saláta kaprosan
    13

    A tésztát kifőzzük és hidegre hűtjük. A madársalátát megmossuk és a sárgarépát lereszeljük. A joghurtot kikeverjük a majonézzel és...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Penne saláta
    11

    A pennét kifőzzük. A többi hozzávalót (zöldségek kivételével), egy tálban összekeverjük. A hideg tésztát beleforgatjuk a mártásba és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Káposzta saláta tejfölösen
    2

    A gyökérzöldségeket és a hagymát meghámozzuk, a káposzta külső leveleit eltávolítjuk és valamennyi zöldséget nagy lyukú reszelőn lereszeljük,...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Káposztasaláta majonézzel
    43

    A káposztát félbevágom, majd vékony csíkokra szeletelem. A sárgarépát a reszelő durvább részén lereszelem, a hagymát apróra vágom és mindezt...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >