majonéz

Ugyan ki ne ismerné a tojássárgából, mustárból, olajból emulgeálással összeállított mártást, amely meghódította a világot.Azóta számos felhasználási formája elterjedt, világszerte fogyasztják szendvicsekben és salátákhoz, a hidegkonyha nélkülözhetetlen eleme, különféle kiegészítésekkel számos további mártás alapja.

  • Burgonya saláta mentával
    6

    A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott zöldhagymát. A majonézt simára keverjük a tejföllel,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Kaszinótojás
    18

    Megfőzzük a tojást, hideg vízzel lehűtjük, megpucoljuk. Félbe vágjuk, a tojássárgáját kikaparjuk, összetörjük, sóval, majonézzel, mustárral...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Tészta saláta kaprosan
    13

    A tésztát kifőzzük és hidegre hűtjük. A madársalátát megmossuk és a sárgarépát lereszeljük. A joghurtot kikeverjük a majonézzel és...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Penne saláta
    11

    A pennét kifőzzük. A többi hozzávalót (zöldségek kivételével), egy tálban összekeverjük. A hideg tésztát beleforgatjuk a mártásba és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Káposzta saláta tejfölösen
    2

    A gyökérzöldségeket és a hagymát meghámozzuk, a káposzta külső leveleit eltávolítjuk és valamennyi zöldséget nagy lyukú reszelőn lereszeljük,...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Káposztasaláta majonézzel
    43

    A káposztát félbevágom, majd vékony csíkokra szeletelem. A sárgarépát a reszelő durvább részén lereszelem, a hagymát apróra vágom és mindezt...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Kapros mártásos hal
    1

    Elkészítjuk a halhoz a mártást: összekeverjük a kisdoboznyi tejfölt egy ek. majonézzel, egy teásk. mustárral, borssal, sóval megszórjuk, és...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Karalábé saláta
    7

    A karalábéfejeket megtisztítjuk, majd kockára vágjuk és a felolvasztott vajon (olívaolajon), mindkét oldalukat puhára pároljuk. Kiszedve, hagyjuk...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Joghurtos tésztasaláta
    2

    A tésztát megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A salátát csíkokra, a paradicsomot, uborkát, félbe, majd csíkokra vágjuk. A zöldségeket tálba...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Majonézes borsó
    11

    A majonézt kikeverjük a tejföllel és a fűszerekkel. Közben, leforrázzuk a borsót és hidegre hűtjük. Összekeverjük az öntetet a borsóval...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >