majonéz

Ugyan ki ne ismerné a tojássárgából, mustárból, olajból emulgeálással összeállított mártást, amely meghódította a világot.Azóta számos felhasználási formája elterjedt, világszerte fogyasztják szendvicsekben és salátákhoz, a hidegkonyha nélkülözhetetlen eleme, különféle kiegészítésekkel számos további mártás alapja.

  • Majonézes céklasaláta
    9

    Az almát és a céklát hámozzuk meg. Vágjuk apró kockára, és külön-külön főzzük meg. Szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le. Közben...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Hamis gyros
    40

    (A csirkecomb előzőleg egy húsleves alapízesítője volt, sok zöldséggel, finom lében főtt puhára.) A húst kicsontozzuk, felkockázzuk, majd...

    • 2 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Duplahúsos hamburger
    24

    A darált húst egy tálba rakjuk, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát és belereszeljük a megtisztított vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk,...

    • 8 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Fasírtburger
    25

    Egy tálban, a darált húshoz adjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a fűszereket, majd alaposan összedolgozzuk. Hengerré formázzuk, és 8 egyenlő részre...

    • 8 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Pestos zöldsaláta
    1

    A salátákat megmossuk, és összetépkedjük. A majonézt összekeverjük a tejföllel és a fűszerekkel, majd nyakon öntjük a salátát, és alaposan...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Cézár saláta baconnel
    9

    A bacont vágjuk kockára, egy serpenyőben olvasszuk ki, majd süssük ropogósra. A kenyeret vágjuk kockára, és pirítsuk meg egy másik serpenyőben. A...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Újévi lencsesaláta
    8

    Az előre beáztatott lencsét sós, babérleveles vízben megfőzzük. Még jobb lesz az íze, ha füstölt lében főzzük. A tejfölt összekeverjük...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Csípős avokádókrém
    21

    Az avokádót félbevágjuk, a magját kiszedjük, és a belsejét kikaparjuk. A fűszerek kivételével, az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük,...

    • 2 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Majonézes gomba
    7

    Az apróra vágott hagymát, 2 evőkanál olajon kissé megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett konzervgombát. Ételízesítővel megszórjuk,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tojáskrém 1
    20

    A tojásokat megfőzöm, kihűtöm, megszabadítom a héjától. Tojásszeletelővel először keresztben, majd hosszában is elvágom, így csini kis...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >