majonéz

Ugyan ki ne ismerné a tojássárgából, mustárból, olajból emulgeálással összeállított mártást, amely meghódította a világot.Azóta számos felhasználási formája elterjedt, világszerte fogyasztják szendvicsekben és salátákhoz, a hidegkonyha nélkülözhetetlen eleme, különféle kiegészítésekkel számos további mártás alapja.

  • Cézár saláta baconnel
    9

    A bacont vágjuk kockára, egy serpenyőben olvasszuk ki, majd süssük ropogósra. A kenyeret vágjuk kockára, és pirítsuk meg egy másik serpenyőben. A...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Újévi lencsesaláta
    8

    Az előre beáztatott lencsét sós, babérleveles vízben megfőzzük. Még jobb lesz az íze, ha füstölt lében főzzük. A tejfölt összekeverjük...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Csípős avokádókrém
    21

    Az avokádót félbevágjuk, a magját kiszedjük, és a belsejét kikaparjuk. A fűszerek kivételével, az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük,...

    • 2 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Majonézes gomba
    7

    Az apróra vágott hagymát, 2 evőkanál olajon kissé megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett konzervgombát. Ételízesítővel megszórjuk,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tojáskrém 1
    20

    A tojásokat megfőzöm, kihűtöm, megszabadítom a héjától. Tojásszeletelővel először keresztben, majd hosszában is elvágom, így csini kis...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Zeller sali
    6

    A zellert kockára vágjuk, és kb. 2-3 percig pároljuk. Hűtjük, majd leszűrjük. Aztán hozzákeverjük a reszelt almát, a kockára vágott sajtot,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Majonézes krumplisaláta
    34

    A főtt krumplihoz hozzákeverjük a hozzávalókat, utolsónak a majonézt. Hűtőben összeérleljük az ízeket. Gyors és kitűnő, köretnek is,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Majonézes virslisaláta
    24

    A virslit megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, a bőrét lehúzzuk, majd karikára vágjuk (kitűnő hozzá a műbeles, baromfi virsli). A hagymát...

    • 10 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Kukoricasaláta majonézzel
    13

    A kukoricát összekeverjük a majonézzel, beleaprítjuk a hagymát, hűtőbe tesszük pár órára, és kész.

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Könnyű saláta
    7

    A zellergumót és az almát nyersen lereszeljük, vagy kockára vágjuk. A majonézt, a tejfölt, az ízlés szerinti sót és a fehér borsot külön...

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >