majonéz

Ugyan ki ne ismerné a tojássárgából, mustárból, olajból emulgeálással összeállított mártást, amely meghódította a világot.Azóta számos felhasználási formája elterjedt, világszerte fogyasztják szendvicsekben és salátákhoz, a hidegkonyha nélkülözhetetlen eleme, különféle kiegészítésekkel számos további mártás alapja.

  • Majonézes brokkoli saláta
    10

    A brokkolit kisebb rózsáira szedjük és forró, sós vízben megfőzzük (ropogós maradjon). A majonézt, tejföllel összekeverjük, sóval, mustárral,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Majonézes brokkolisaláta szalonnadarabkákkal
    2

    A brokkolit sós vízben rakjuk fel főni. Míg a többi hozzávalóval dolgozunk, tartsuk a szemünket a brokkolin, mert úgy finomabb a salátában,...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Majonézes burgonya
    26

    A burgonyát felkockázzuk és sós vízben, puhára főzzük. A majonézt kikeverjük a többi hozzávalóval és a hideg főtt burgonyához adjuk. Hűtőben...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Majonézes burgonya saláta
    2

    A krumplikat megmossuk és héjában puhára főzzük. Ha kihűlt megpucoljuk kisebb kockákra vágjuk. Sózzuk. Az öntethez a tejfölt, majonézt, a...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Majonézes burgonya saláta hagymásan
    3

    A krumplit meghámozom, felkarikázom, és felteszem főni a megtisztított fokhagymával. Amíg ez fő, megcsinálom az öntetet. A vöröshagymát...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Majonézes burgonyasaláta citrommal
    3

    A meghámozott, egyforma kockákra vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Hideg vízzel leöblítjük és leszűrjük. A zellerszárat felszeleteljük. ...

    • 2 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Majonézes füstöltsajt-krém színes borsokkal
    2

    A füstölt sajtot vékonyszálúra reszeljük,keverőedénybe tesszük, és hozzáadjuk a globus majonézt.a durvára tört színes borssal, az apróra...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Kedvenc francia salátám
    306

    A tejfölt a majonézzel összekeverjük. Belekeverjük a mustárt, cukrot, a csipetnyi sót és fehérborsot. Nyomunk bele egy kis citrom levet. Ezeket...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kukoricasaláta csülökkel
    377

    A tojást, a cukrot és a mustárt, robotgéppel krémesre verem. Ezután hozzáadom a sót, borsot és az olajat, valamint a majonézt. Ezt is jó alaposan...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Majonézes gomba saláta
    18

    A gombát megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük és enyhén sós, citromos, forrásban lévő vízben, 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük és hűlni...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >