majonéz

Ugyan ki ne ismerné a tojássárgából, mustárból, olajból emulgeálással összeállított mártást, amely meghódította a világot.Azóta számos felhasználási formája elterjedt, világszerte fogyasztják szendvicsekben és salátákhoz, a hidegkonyha nélkülözhetetlen eleme, különféle kiegészítésekkel számos további mártás alapja.

  • Majonézes kukoricás rizs
    2

    Párolt rizst készítünk, hagyományos módon. Hagyjuk kihűlni. A majonézt a tejföllel és a fűszerekkel kikeverjük. Hozzáadjuk a kukoricát...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Majonézes kukoricasaláta
    2

    Majonézt a fűszerekkel és a tejföllel simára keverjük.Majd bele a leszűrt kukorica,hozzáadjuk a finomra vágott lilahagymát, díszíthetjük petrezselyemmel.

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Majonézes kukoricasaláta mustárral
    36

    Az összetevőket összekutyuljuk (a kukoricát csak kihűlve) és állni hagyjuk, kb. fél órát, a hűtőben. A családom imádja, csak úgy magában,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Majonézes mellfilé
    4

    A burgonyát kockára vágjuk, és megfőzzük. A csirkemelleket besózzuk, és kevés olajon megsütjük, majd ha kihűlt, összevágjuk. A főtt tojást...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Majonézes őszibarack saláta
    1

    A friss őszibarackot meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és cikkekre daraboljuk. Ha konzerv barackot használunk, leszűrjük a levét, és a barackokat...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Majonézes rizssaláta
    3

    A rizst sós vízben megfőzöm,mintha tészta lenne, hagyom kihűlni. Az öntethez a majonézt a joghurttal, sóval, borssal összekeverem. A kihűlt...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Majonézes lilahagymás kukoricasaláta
    2

    A lilahagymát felaprítjuk,a kukoricát leforrázuk. A tejfölt a majonézzel simára keverjük. Belerakjuk az alapanyagokat.Hűtőbe rakjuk 1-2 órára

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Majonézes vitaminsaláta
    1

    A káposztát és a sárgarépát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, vagy lereszeljük. Megsózzuk és többször megforgatva, 1 órán át pihentetjük. Ezután...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Majonézes zellersaláta
    6

    A megtisztított zellert jól megmossuk, metéltre vágjuk és gyengén sózott, citromlével ízesített vízben, puhára főzzük. Saját levében...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Majonézes-gyümölcsös csirkesaláta
    1

    A csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés olajon megsütjük. Sózzuk és borsozzuk. A gyümölcsöket kockára vágjuk és egy mély tálba helyezzük....

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >