majonéz

Ugyan ki ne ismerné a tojássárgából, mustárból, olajból emulgeálással összeállított mártást, amely meghódította a világot.Azóta számos felhasználási formája elterjedt, világszerte fogyasztják szendvicsekben és salátákhoz, a hidegkonyha nélkülözhetetlen eleme, különféle kiegészítésekkel számos további mártás alapja.

  • Majonézes őszibarack saláta
    1

    A friss őszibarackot meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és cikkekre daraboljuk. Ha konzerv barackot használunk, leszűrjük a levét, és a barackokat...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Majonézes rizssaláta
    3

    A rizst sós vízben megfőzöm,mintha tészta lenne, hagyom kihűlni. Az öntethez a majonézt a joghurttal, sóval, borssal összekeverem. A kihűlt...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Majonézes lilahagymás kukoricasaláta
    2

    A lilahagymát felaprítjuk,a kukoricát leforrázuk. A tejfölt a majonézzel simára keverjük. Belerakjuk az alapanyagokat.Hűtőbe rakjuk 1-2 órára

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Majonézes vitaminsaláta
    1

    A káposztát és a sárgarépát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, vagy lereszeljük. Megsózzuk és többször megforgatva, 1 órán át pihentetjük. Ezután...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Majonézes zellersaláta
    6

    A megtisztított zellert jól megmossuk, metéltre vágjuk és gyengén sózott, citromlével ízesített vízben, puhára főzzük. Saját levében...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Majonézes-gyümölcsös csirkesaláta
    1

    A csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés olajon megsütjük. Sózzuk és borsozzuk. A gyümölcsöket kockára vágjuk és egy mély tálba helyezzük....

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Magvas tojáskrém
    1

    A főtt tojásokat apróra összetörjük, ételízesítővel, borssal megszórjuk, hozzáadunk 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, kevés apróra vágott...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Majonézes brokkoli saláta
    10

    A brokkolit kisebb rózsáira szedjük és forró, sós vízben megfőzzük (ropogós maradjon). A majonézt, tejföllel összekeverjük, sóval, mustárral,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Majonézes brokkolisaláta szalonnadarabkákkal
    2

    A brokkolit sós vízben rakjuk fel főni. Míg a többi hozzávalóval dolgozunk, tartsuk a szemünket a brokkolin, mert úgy finomabb a salátában,...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Majonézes burgonya
    26

    A burgonyát felkockázzuk és sós vízben, puhára főzzük. A majonézt kikeverjük a többi hozzávalóval és a hideg főtt burgonyához adjuk. Hűtőben...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >