leveskocka

Általában ízfokozásra használt készítmények. Ma már nagyon sok változata ismert. Használatával kiváltjuk az alaplevek készítését.
Szárított zöldségek, fűszerek, fűszerkivonatok, só, ízfokozók felhasználásával készülnek. Általában a jó minőségűek tartósítószert nem tartalmaznak.

  • Olaszos burgonyaleves
    2

    A megtisztított és karikákra vágott burgonyát egy liternyi vízbe teszem, és belerakom a húsleveskockákat. Az összezúzott fokhagymával, rozmaringgal,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Baconös-tökmagos sütőtökkrémleves
    1

    A tököt meghámozzuk, magjait, szálkáit eltávolítjuk, és a húsát felkockázzuk.A burgonyát is megtisztítjuk, ezt is felkockázzuk. A szalonnát...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Brokkolis krémleves
    11

    Nagyon egyszerű és gyors, csak leírni hosszú. Így lehet, hogy az is megeszi a brokkolit, aki különben nem kedveli. Egy 2 literes fazékba...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Mexikói rizseshús
    19

    A kockákra vágott csirkemellet, pirítsuk fehéredésig az olajon, adjuk hozzá a rizst, hevítsük át, majd adjunk hozzá 2 dl forró vizet és a tyúkhúsleves...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Mexikói sajtkrémleves kenyérkockával
    19

    A vajon kicsit átpirítom a lisztet, hozzáadom a szétnyomott, vagy apróra vágott fokhagymát (én legalább 3 gerezddel szoktam, mert nagyon szeretem)....

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Mexikói sajtkrémleves
    10

    5 dkg vajon kicsit átpirítok 1 ek. lisztet, hozzáadok néhány szétnyomott, vagy apróra vágott fokhagymát (én legalább 3 gerezddel szoktam). Ezt...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Krémleves cukkiniből
    10

    A cukkinit és a meghámozott krumplit kockákra vágjuk. A hagymát is felaprítjuk. Olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a krumplit és...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Milánói Makaróni sonkával
    49

    A makarónit a szokásos módon megfőzöm. A vöröshagymát tisztítás után, nagyon finomra aprítom. A megmosott és letisztított gombát, a főtt...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Borsóleves pirospaprikával
    11

    Pici olajon a zöldséget és a borsót megdinszteljük, kb 5 percig lassú lángon. Levéve a tűzről, a 4 evőkanál pirospaprikát és a 6 evőkanál...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Medvehagyma leves
    12

    Kedvenc ételünk, kora tavasszal az erdőben (most már a kertünkben is) szedett friss, zöld medvehagymából készült. (Azért óvatosan szedjük,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >