leveskocka

Általában ízfokozásra használt készítmények. Ma már nagyon sok változata ismert. Használatával kiváltjuk az alaplevek készítését.
Szárított zöldségek, fűszerek, fűszerkivonatok, só, ízfokozók felhasználásával készülnek. Általában a jó minőségűek tartósítószert nem tartalmaznak.

  • Petrezselymes krémleves
    1

    A petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, megmossuk és kis darabokra vágjuk. A zsiradékot lábosba tesszük, habzásig melegítjük, majd rárakjuk a...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Pikáns raguleves
    2

    A felforrósított olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, sóval és cayenne-i borssal. Rátesszük a csíkokra...

    • 8 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Pikáns sajtleves
    2

    7 dl vizet fazékba öntünk. Beletesszük mindkét leveskockát és beleszórjuk a borsot, a szerecsendió-reszeléket és a curryport. Felforraljuk,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Palermói sajtleves
    3

    A sajtszószt 2 liter vízzel 10 percig főzzük, úgy, hogy a tyúkhúsleves kockát, az őrölt szerecsendiót, a frissen vágott póréhagymát és...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Palócleves
    4

    A húst másfél centis kockára vágjuk. A finomra vágott fokhagymát és hagymát olajon üvegesre pirítjuk, pirospaprikával megszórjuk, egy kevés...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Orosz zöldségleves
    54

    A friss, megtisztított zöldségeket vékony csíkokra vágva, kevés olajon megfuttatjuk. Egy kis kanál paprikával megszórjuk, felengedjük vízzel,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Csirkecomb meggyraguval
    7

    A combokat egy mélyebb tepsibe, jénaiba tesszük. A félbevágott, meghámozott hagymát rátesszük, majd rámorzsoljuk a leveskockákat. Letakarjuk...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Nyári zöldségleves
    4

    A hozzávalókat megmossuk és feldaraboljuk. A hagymát vajon megpároljuk, A zöldségeket hozzáadjuk és kis lángon, állandó keverés mellett,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Nyári zöldséges karfiolleves
    8

    A hagymákat finomra aprítjuk, a zöldségeket felkarikázzuk, a gombát vékony szeletekre a zöldbabot darabokra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük....

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Olasz húsgombóc fusli tésztával
    5

    A kenyeret vízben áztatom, majd jól kicsavarom. A húshoz, hozzáadom az áztatott, kicsavart kenyeret, a reszelt vöröshagymát, a finomra vágott...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >