leveskocka

Általában ízfokozásra használt készítmények. Ma már nagyon sok változata ismert. Használatával kiváltjuk az alaplevek készítését.
Szárított zöldségek, fűszerek, fűszerkivonatok, só, ízfokozók felhasználásával készülnek. Általában a jó minőségűek tartósítószert nem tartalmaznak.

  • Sütőtök krémleves turmixolva
    4

    A póréhagymát apróra vágjuk, és az olajon megpároljuk. A tököt és a burgonyát megtisztítjuk, majd nagyobb kockákra vágjuk. Ezeket hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Sütőtök leves
    2

    Az olajat felforrósítjuk, majd megpirítjuk rajta a meghámozott és kis kockákra vágott sütőtököt. Ráöntünk 8 dl vizet, és beletesszük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sütőtökkrémleves
    4

    A sütőtököt és a burgonyát lehéjazzuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A pórét megtisztítjuk, és felkarikázzuk. Az összes zöldséget egy...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Sütőtök krémleves olívaolajjal
    4

    A tököt meghámozzuk, 2 cm-es darabokra vágjuk. Olívaolajon megpirítjuk a hagymákat két percig, utána beletesszük a tököt, felengedjük annyi...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Zöldséges rizs (spanyol módra)
    2

    Nagy edényben, 3-4 dkg margarinon 1 gerezd összezúzott fokhagymát, 1 fej apróra vágott vöröshagymát és 2,5 dl rizst átforgatunk 5 percig. Hozzáadunk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Spárga-krémleves
    4

    A spárgákat megtisztítjuk: a szára végéről, a fás részt (1-2 cm) levágjuk, végéről a vastagabb zöld héját lehántjuk (csak a végéről),...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gyors zöldségleves
    10

    A zöldségeket egyenlő nagyságúra felaprítjuk. A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk és rászórjuk az összes zöldséget. Fűszerezzük, felöntjük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sajtleves erőleves kockával
    12

    A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Picit megpirítjuk, és addig hagyjuk a tűzön, amíg a liszt felhabosodik....

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Répakrémleves
    18

    A répákat meghámozzuk és apró darabokra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Felöntjük hideg vízzel és az erőleves kockával puhára főzzük....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Párizsi hagymaleves
    8

    A vöröshagymát megtisztítjuk, félszeletekre vágjuk, majd lassú tűzön, a vajban kevergetve, aranysárgára dinszteljük. Felengedjük vízzel,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >