leveskocka

Általában ízfokozásra használt készítmények. Ma már nagyon sok változata ismert. Használatával kiváltjuk az alaplevek készítését.
Szárított zöldségek, fűszerek, fűszerkivonatok, só, ízfokozók felhasználásával készülnek. Általában a jó minőségűek tartósítószert nem tartalmaznak.

  • Tejfeles gombaleves
    10

    A gombát vékony szeletekre vágom, a fehérrépát megpucolom és karikára vágom. Leveses fazékba téve, kevés olajon addig párolom, míg a gomba...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tejfölös karalábé leves
    15

    A karalábét és a burgonyát megtisztítom és kis kockákra vágom. A vöröshagymát apróra vágva, megdinsztelem egy kevés olajon, majd hozzáadom...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Tejfölös karalábéleves
    2

    A megtisztított, kis kockára vágott karalábét és a felkarikázott sárgarépát megforrósított vajon megfuttatjuk. Felöntjük 8 dl vízzel és...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Tejfölös karfiol leves
    0

    A vöröshagymát megpucolom, és felkockázom, majd olajon elkezdem dinsztelni. Ha félig átdinsztelődött, hozzáadom a megpucolt, feldarabolt sárgarépát...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Spárgakrémleves
    4

    A spárgavégeket meghámozom, 1 cm-es nagyságúra darabolom. A hagymát finomra vágom. Az olaj és vaj keverékén (az olaj azért kell, hogy ne égjen...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos csirkeragu leves zöldborsóval
    12

    A csirkemell-filét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket...

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Zöldbabos pulykamell
    19

    A pulykamellet csíkokra vágjuk és vajon megsütjük. Hozzáadjuk a zöldbabot és a fokhagymát. Felöntjük vízzel, mehet bele egy leveskocka is. Puhára...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Székelykáposzta babérlevéllel
    1

    A csíkokra vágott császárhúst megpirítjuk, a zsírján megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és zöldpaprikát. Hozzáadjuk a felkockázott, kicsontozott...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Sütőtök krémleves chilivel
    2

    A hagymát apróra vágom, kevés olajon megpiritom. A sütőtököt kockára vágom, a hagymához teszem. Fűszerezem sóval, borssal, curryvel, chilivel,...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Sütőtök krémleves gyömbérrel
    10

    1.) A sütőtököt és a burgonyát lehéjazzuk, megmossuk és kockára vágjuk. A pórét megtisztítjuk és felkarikázzuk. 2.) Az összes zöldséget...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >