leveskocka

Általában ízfokozásra használt készítmények. Ma már nagyon sok változata ismert. Használatával kiváltjuk az alaplevek készítését.
Szárított zöldségek, fűszerek, fűszerkivonatok, só, ízfokozók felhasználásával készülnek. Általában a jó minőségűek tartósítószert nem tartalmaznak.

  • Zöldséges rakott káposzta
    5

    A savanyú káposztát (ha túl savanyú) átmosom, lecsöpögtetem. Megpárolom, majd jól kinyomkodom a főzőlevétől. A répát, hagymát, burgonyát...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Zöldséges rizsleves
    11

    A zöldséget megtisztítjuk és felaprítjuk. A vöröshagymát, hámozás után finomra aprítjuk, a megmosott petrezselyemzöldet apróra vágjuk, a...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Gombás pulykaragu
    19

    Egy serpenyőben felolvasztom a margarint, beleteszem a húst, majd aranybarnára sütöm, gyorsan. Ráteszem a tyúkhúsleveskockát és felöntöm annyi...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Zöldbabfőzelék
    7

    A szálkátlanított, feldarabolt zöldbabot, 1 liter sós, leveskockás vízben, puhára főzzük. Tejfölös habarással sűrítjük, ételízesítővel,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Zöldséges gombakrémleves
    6

    A hagymát apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. A megtisztított gombát (kb. 10 fej kivételével) szeletekre vágjuk és rászórjuk a párolt...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Vöröshagyma krémleves
    2

    A vajat felolvasztjuk, majd rádobjuk a felszeletelt vöröshagymát. Lassú tűzön, kb. 5 perc alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a felaprított...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kakukkfűves gombaleves
    8

    A gombát és a zöldségeket tetszőlegesen daraboljuk fel, és hagymás zsíron pároljuk meg. Szórjuk meg a fűszerekkel, és fedő alatt pároljuk...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Borjúmáj borszószban
    17

    A májat felszeleteljük, sózzuk borsozzuk. a fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Tejszínes kapros gombaleves
    0

    1. A hagymát és a gombát apróra vágjuk. 2. A hagymát üvegesre pároljuk az olajon. 3. A gombát is rádobjuk és lefedve, kicsit megsózva azt...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tejes lecsó
    9

    A zöldségeket feldaraboljuk, ahogy lecsóhoz szoktuk. A zsiradékot felforrósítjuk, a hagymát átfuttatjuk rajta, majd jöhet a paprika. Együtt pirítjuk,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >