leveskocka

Általában ízfokozásra használt készítmények. Ma már nagyon sok változata ismert. Használatával kiváltjuk az alaplevek készítését.
Szárított zöldségek, fűszerek, fűszerkivonatok, só, ízfokozók felhasználásával készülnek. Általában a jó minőségűek tartósítószert nem tartalmaznak.

  • Indiai ragum
    16

    A hagymát apró kockákra vágjuk és olajon megpirítjuk. Míg pirul a hagyma, van időnk összekockázni a húst és a gombát. Ha a hagymakockák már...

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Zellerkrém leves
    13

    A zellert és a krumplit (egy nagyobb, vagy két kisebb elég bele) kicsi kockákra vagdalom és egy lábosba téve felöntöm kb. 6 dl vízzel. Beleteszem...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kolbászos burgonya leves
    12

    Az összes zöldségfélét meghámozzuk és kockákra vágjuk, a kolbászt karikákra, olajat öntünk egy lábasba és az egészet együtt dinszteljük....

    • 2 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Becsinált csirke leves
    3

    Pici olajon megpirítjuk a hagymát,hozzá adjuk a zöldséget és a sárgarépát, végül a csirke húst (én aprólékot használok). Ezt 15-20 percig...

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Burgonyakrémleves
    7

    A hagymát apró vágjuk és vajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, a majorannát és a babérlevelet. 1-2 percig ezzel is...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Brassói aprópecsenye fokhagymásan
    4

    Először 1 apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítok, a 60 dkg sertéshúst csíkokra vágom, majd barnára pirítom, sózom, borsozom,...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Brokkoli krémleves borsozva
    7

    A brokkoli fejeket szétszedjük, a vastag szárakat levágjuk. Egy kevés margarinon megdinszteljük. Sóval, őrölt fehérborssal fűszerezzük. Húsleves...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Brokkoli krémleves pirított mandulával
    1

    A brokkoli fejeket szétszedjük, a vastag szárakat levágjuk. Egy kevés margarinon megdinszteljük. Sóval, őrölt fehérborssal fűszerezzük....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Brokkoli krémleves
    7

    1 kis fej vöröshagymát, kevés zsíron megdinsztelem, tűzről leveszem. Só-fehérbors-delikát keveréket és a kinyomott fokhagymát, az apró rózsáira...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Zöldséges csirke
    9

    A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk. A csirkét is felcsíkozzuk, enyhén sózzuk (jódozott só a pajzsmirigyműködést fokozza), majd olívaolajon...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >