leveskocka

Általában ízfokozásra használt készítmények. Ma már nagyon sok változata ismert. Használatával kiváltjuk az alaplevek készítését.
Szárított zöldségek, fűszerek, fűszerkivonatok, só, ízfokozók felhasználásával készülnek. Általában a jó minőségűek tartósítószert nem tartalmaznak.

  • Pikáns tejfölös raguleves
    18

    A zöldségeket megtisztítom és megpróbálom azonos nagyságúra karikázni, darabolni. A zellerből és a karalábéból, elég egy-egy fél. A hagymát...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tejszínes cukkinileves
    13

    A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon megdinszteljük, a répával együtt. A cukkiniket uborkareszelőn lereszeljük és hozzátesszük. Pároljuk,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Tejszínes hagymaleves
    13

    A hagymát megpucolod, apró kocákra vágod (mint a pöri alá), majd bő olajban, üvegesre pirítod. Felengeded annyi vízzel, hogy ellepje a hagymát...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Kata kakaslevese
    21

    A kakasról lebontjuk azokat a részeket, amiket a levesbe szeretnénk belefőzni. Egy lábosba tesszük, felengedjük vízzel, majd sózzuk. Hagyjuk...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Hagymaleves kockákkal
    22

    A vajat felmelegítjük és beleszórjuk a hagymát. Sózzuk,borsozzuk és megpároljuk. Megszórjuk liszttel és felengedjük a leveskockából készített...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tejszínes gomba leves
    5

    A gombát megtisztítjuk és felvágjuk. A hagymát felaprítjuk és olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a gombát és azt is megpirítjuk. Felöntjük...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli 3
    6

    A szalonnát apróra vágva, a zsíron megpirítjuk, majd rátesszük a kb. 0,5 cm-es kockára vágott hagymát. Ha a hagyma megpuhult, rátesszük az...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos zöldségleves
    14

    Az étolajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a felszeletelt vöröshagymát és a felkockázott burgonyát. Mikor pirulni kezd, hozzáadjuk a zöldségkeveréket,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Karfiol csőben sütve
    41

    A karfiolt tisztítsuk és mossuk meg. Bőséges mennyiségű, sós vízben, kb. 30 perc alatt, főzzük puhára. Vegyük ki a fazékból és mérjünk...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Tökéletes brokkoli krémleves
    15

    - A brokkolit beleöntöttem, egy közepes méretű fazékba (én most fagyasztott brokkolival dolgoztam). - Annyi vizet teszek rá, ami pont elfedi...

    • 6 személyre
    • 45 perc
    Részletek >