leveskocka

Általában ízfokozásra használt készítmények. Ma már nagyon sok változata ismert. Használatával kiváltjuk az alaplevek készítését.
Szárított zöldségek, fűszerek, fűszerkivonatok, só, ízfokozók felhasználásával készülnek. Általában a jó minőségűek tartósítószert nem tartalmaznak.

  • Egyszerű karalábékrémleves
    9

    A karalábékat és a krumplikat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk és apróra kockázzuk. Egy kis fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos karfiolkrémleves pirított tökmaggal
    15

    A krumplikat meghámozzuk, megmossuk és apróra kockázzuk. A karfiolt rózsáira szedjük, megtisztítjuk (ha mirelitet használunk, csak dobjuk felengedés...

    • 6 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Egyszerű tejfölös krumplileves
    16

    A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk. Egy fazékban feltesszük főni, kétszer annyi vízben, mint a krumpli. Sózzuk, borsozzuk,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás csicsókakrémleves
    12

    A csicsókát alaposan megtisztítjuk. A felülete elég egyenetlen, ezért erre a legjobb egy új mosogató dörzsis szivacs. Apróbb darabokra vágjuk. A...

    • 6 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Gyors frankfurti leves
    14

    A vajat felolvasztjuk, megpirítjuk rajta a kockákra vágott vöröshagymát, finomliszttel meghintjük, őrölt pirospaprikával megszórjuk és rántást...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Füstöltsajt krémlevesem
    7

    A vajat lábosban felolvasztjuk, majd a lisztet 1 perc alatt, világosra pirítjuk benne és vízzel felöntjük. Habverővel többször megkevergetve,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sonkagulyás
    2

    Az olajat egy fazékban felforrósítjuk, majd üvegesre fonnyasztjuk rajta a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát. A tűzről lehúzva,...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás cukkini krémleves
    16

    A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, a két végüket levágjuk. Ha erősebb magok találhatók benne, akkor kivághatjuk a belsejét. Vékonyra felkockázzuk. A...

    • 6 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Pirított tarhonyaleves
    14

    Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A krumplit felkockázzuk. A sárgarépát, a petrezselymet karikára, a karalábét kockára vágjuk. A...

    • 6 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Gyengebab leves
    10

    A gyenge babot alaposan megtisztítjuk és feltesszük egy fazékban főni. Beledobjuk a babérlevelet, a leveskockát, beleszórjuk a sót és a borsot. A...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >