leveskocka

Általában ízfokozásra használt készítmények. Ma már nagyon sok változata ismert. Használatával kiváltjuk az alaplevek készítését.
Szárított zöldségek, fűszerek, fűszerkivonatok, só, ízfokozók felhasználásával készülnek. Általában a jó minőségűek tartósítószert nem tartalmaznak.

  • Franciás csirkeragu
    3

    A répákat karikára vágjuk, a zellert és a hagymát nagyjából ugyanakkora kockákra, a húst is kockázzuk. A répákat, zellert, borsót, hagymát,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Frankfurti leves kockából
    15

    Az apróra vágott hagymát, kevés olajon átpirítom. Hozzáadom a tört fokhagymát, megszórom pirospaprikával, összekeverem és felöntöm kb....

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Erőleves májgombóccal
    4

    A csontot aprítsuk fel, forrázzuk le, majd öblítsük le. A darált húst jól keverjük össze a tojásfehérjével és a paradicsompürével, majd...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Krémleves angol zellerből
    3

    A zellert felaprítjuk és az olajon, kis vízzel, fedő alatt megpároljuk. Rászórjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, apránként felöntjük vízzel,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sajtleves
    22

    Vajat hevítünk, beleszórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, majd fölengedjük tejjel és vízzel. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a sajtot . A levest...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Daragaluska leves
    5

    A tojásokat alaposan összekeverjük a búzadarával úgy, hogy lágy, de ne folyós masszát kapjunk. Ízlés szerint sóval ízesítjük. A kapott...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Chilis bab
    31

    Előző este beáztatjuk a babot. Főzés előtt egy órával, összekeverjük a darált húst a paprikával, a vegetával és a borssal. A hagymát...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Csirke becsinált
    10

    1-2 csirke aprólékát hideg vízben felteszem főni,sózom. Mikor félig megpuhult a hús, bezöldségelem. Sárgarépa , petrezselyem, zeller,karalábé,paradicsom,paprika,krumpli...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >