leveskocka

Általában ízfokozásra használt készítmények. Ma már nagyon sok változata ismert. Használatával kiváltjuk az alaplevek készítését.
Szárított zöldségek, fűszerek, fűszerkivonatok, só, ízfokozók felhasználásával készülnek. Általában a jó minőségűek tartósítószert nem tartalmaznak.

  • Gombaleves
    3

    A hagymát apróra vágom, és az olajon megpirítom. Hozzáadom a felszeletelt gombát, és együtt pirítom tovább. Megborsozom, felöntöm másfél...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Sárgaborsó krémleves
    5

    A sárgaborsót beáztatjuk, előző este. A leveskockát felrakjuk főni. Ha forr, beleöntjük a sárgaborsót és a fűszereket. Puhára főzzük...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Fokhagyma leves olívával
    16

    A fokhagymát összetöröm, az olajon megpirítom. Teszek rá egy kis lisztet és felöntöm vízzel (1,5 l). Ha forr, beleteszem az erőleves kockát,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos-cukkinis rizottó
    11

    A hagymát olajon megdinszteltem, majd a rizst rászórtam és átforgattam nagy lángon. Közben, a leveskockákat feloldottam 1 liter, forró vízben,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Mustáros halragu
    12

    A halat csíkokra vágjuk és felforrósított serpenyőben, kevés vajon pirítjuk. Rárakjuk a mustárt és liszttel elkeverjük, majd felengedjük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás gombaleves
    0

    A gombát megtisztítom és vékony szeletekre vágom. Egy fazékban olajat hevítek, majd beledobom az apróra vágott hagymát. Aranysárgára...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás sajtleves
    1

    A lisztből és a vajból világos rántást készítünk, majd felengedjük a borral és 1,5 l vízzel. Felforraljuk, közben hozzáadjuk az apróra...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Hagyma krémleves snidlinggel
    9

    A karikára vágott hagymát megdinsztelem, majd amikor már kicsit barnul a hagyma, megszórom liszttel és felöntöm vízzel. Beízesítem, borssal,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Francia hagymaleves
    12

    3 nagy fej vöröshagymát apróra felszeletelek, egy kis olajon üvegesre párolom, majd felöntöm húsleves alaplével (0,75 l) . Fűszerezem sóval,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Francia hagymaleves mustárral
    5

    A vöröshagymát felszeleteljük, olívaolajon megdinszteljük. Hozzáöntjük a húslevest és fűszerezzük. 15-20 percig főzzük, amíg a hagyma meg...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >