leveskocka

Általában ízfokozásra használt készítmények. Ma már nagyon sok változata ismert. Használatával kiváltjuk az alaplevek készítését.
Szárított zöldségek, fűszerek, fűszerkivonatok, só, ízfokozók felhasználásával készülnek. Általában a jó minőségűek tartósítószert nem tartalmaznak.

  • Hamis sajtkrémleves
    14

    Az olajat felforrósítom, ha már meleg akkor mehet bele az apró kockára vágott vöröshagyma. Aranysárgára pirítom. Aztán mehet bele a fokhagyma,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Hagymaleves konyakosan
    8

    A hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, megszórjuk liszttel és felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a leveskockát és 25 percig főzzük. Sózzuk,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Hagymaleves petrezselyemmel
    60

    A vöröshagymát vékony karikákra szelem, vajon vagy olivaolajon aranysárgára piritom, közben sózóm. Ezután meghintem fehér tönköly liszttel...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Hagymaleves zsemlekockával
    6

    A vöröshagymát hosszúra vágva, megdinszteljük olajon, vagy főzőmargarinon. Közben elkészítjük az erőlevest (leveskockából), 1 liter vízzel....

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Gombás tarhonya
    1

    Lábasba olajat melegítünk, belerakjuk a szeletelt gombát és a felvágott petrezselymet és megpároljuk. Majd belerakjuk a tarhonyát, és ha kissé...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sárgaborsó leves
    4

    A sárgaborsót, 2-3 órára beáztatjuk. A hagymát finomra vágjuk és a zöldségekkel együtt megpároljuk. Fűszerezzük, majd ha félig megpuhultak...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Gombakrémleves
    8

    A hagymát megdinsztelek az olajon, majd az összevágott gombát ráteszem. Sózom, borsozom, majd 10 perc kevergetés után, megszórom a lisztel és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gombakrémleves hagymásan
    9

    A hagymát és a gombát apróra vágjuk. A hagymát üvegesre pároljuk az olajon. A gombát is rádobjuk és lefedve, kicsit megsózva, azt is puhára...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gombakrémleves borsozva
    12

    A hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és egy lábasban, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a megtisztított, megmosott, felszeletelt...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Gombaleves kelbimbóval
    2

    A felapritott leves zöldségeket és a gombát vajban felhevitem. Felöntöm vizzel, beledobom a leveskockát (marhát), sózom, beleszorom a zöldségzöldet....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >