leveskocka

Általában ízfokozásra használt készítmények. Ma már nagyon sok változata ismert. Használatával kiváltjuk az alaplevek készítését.
Szárított zöldségek, fűszerek, fűszerkivonatok, só, ízfokozók felhasználásával készülnek. Általában a jó minőségűek tartósítószert nem tartalmaznak.

  • Csirkeleves
    11

    A csirkemellfilét megmossuk, majd apró kockákra vágjuk. Egy mély fazékban felhevítjük a zsírt/olajat, rátesszük a húskockákat és fehéredésig...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Csicsóka krémleves
    2

    A csicsókát kefével, vagy dörzsi-szivaccsal megtisztítjuk, kockára vágjuk. A krumplit is megpucoljuk, felvágjuk. A hagymákat aprítsuk fel és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Karalábé leves répával
    1

    A megtisztított, kis kockára vágott karalábét és a felkockázott sárgarépát megforrósított vajon megfuttatjuk. Felöntjük 8 dl vízzel és...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Karfiol leves tejföllel
    13

    A vöröshagymát megpucolom és felkockázom, majd olajon elkezdem dinsztelni. Ha félig átdinsztelődött, hozzáadom a pirospaprikát és a megpucolt,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Hokkaido tök krémleves
    2

    Kis olajon fél fej vöröshagymát pirítok, beledobom a kockákra vágott hokkaido tököt (lehet héjastól is) kb. fél kilónyit. Kicsit átpirítom,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Hűsítő céklaleves
    66

    A céklát lereszeljük, és olajon kb 10 percig csipetnyi sóval pároljuk. Felöntjük kb 1 l vízzel, hozzáadjuk az erőleveskockát és ízesítjük...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Húsleves kuktában
    21

    A húsos csontot beáztatom, megmosom, a zöldségeket megpucolom és felaprítom, a répát hosszában kettévágom. A hozzávalókat kuktába (7 liter)...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Húsgombócok gombamártásban
    15

    A hagymát kockára vágjuk és olajon megpároljuk. Rátesszük a rizst, majd kicsit együtt pároljuk. Hagyjuk langyosra hűlni. A darált húst tálba...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Halászlé
    9

    Halak megtisztítása: A pontyot a fejétől, uszonyától és farkától megszabadítom. Ezután az egyéb halakkal és vöröshagymával együtt, felrakom...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Gulyásleves tarhonyával
    25

    A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, majd zsírját, folyamatos keverés közben, kis lángon kiolvasztom és ráteszem a megtisztított, finomra...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >