leveskocka

Általában ízfokozásra használt készítmények. Ma már nagyon sok változata ismert. Használatával kiváltjuk az alaplevek készítését.
Szárított zöldségek, fűszerek, fűszerkivonatok, só, ízfokozók felhasználásával készülnek. Általában a jó minőségűek tartósítószert nem tartalmaznak.

  • Kertész leves
    0

    Karikára vágjuk a sárgarépát, petrezselymet; a hagymát, zellert, paradicsomot kockára; és a káposztát szeletekre vágjuk. Az olajon megpirítjuk...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Joghurtos csicseriborsó
    5

    A csicseriborsót, fűszeres vízben puhára főzzük és leszűrjük. Miután lecsepegett, tálba rakjuk és nyakon öntjük joghurttal, majd alaposan...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Hamis gulyásleves
    0

    A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, majd zsírját folyamatos keverés közben kis lángon kiolvasztom, és ráteszem a megtisztított, finomra...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Gombaleves
    15

    A friss póréhagymát karikára vágva, a kockázott répával, a zellerrel és a szeletelt gombával együtt, forró olajon, hirtelen megpirítjuk....

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Karfiolkrémleves zöldségesen
    1

    A megtisztított póréhagyma fehér részét vékony karikára vágom, majd a felhevített vajon pirítom. A rózsáira szedett karfiolt, a karikára...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Karfiolos rizottó
    1

    A karfiolt, a zöldséget, a gombát és a vöröshagymát megtisztítás után feldaraboljuk. Tűzálló tálban a felmelegített olajon megfuttatjuk...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kakukkfűves-paradicsomos rizottó
    8

    Olívaolajat melegítek, közepes lángon. A fokhagymát közben szecskázva aprítom, a koktélparadicsomot negyedelem, a bazsalikomleveleket apróra...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kapros hús
    8

    A húst apró kockákra vágjuk. Olajon hagymát dinsztelünk, erre rakjuk a húst. Fehérre kapatjuk. Sózzuk, borsozzuk, 1 leveskockát morzsolunk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Karalábéleves zöldborsóval
    9

    A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, felszeleteljük őket. 1 liter sózott, borsozott, vegetázott vízbe tesszük és puhára főzzük. A lisztből...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Karalábéleves
    9

    A karalábét és zöldséget megpucolom, majd apró kockákra vágom. Egy fazékba beleteszem, felöntöm vízzel, hogy jól ellepje és még kb. 3 ujjnyi...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >