leveskocka

Általában ízfokozásra használt készítmények. Ma már nagyon sok változata ismert. Használatával kiváltjuk az alaplevek készítését.
Szárított zöldségek, fűszerek, fűszerkivonatok, só, ízfokozók felhasználásával készülnek. Általában a jó minőségűek tartósítószert nem tartalmaznak.

  • Mézes-mustáros csirke
    14

    A csirkecombokat lisztbe forgatjuk, és olajon megpirítjuk a szárnyas fűszersóval, majd kivesszük a serpenyőből. Az újhagymát megpároljuk a...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos rakott kel
    9

    Megmossuk a kelkáposztát, felcsíkozzuk, és sós vízben, puhára főzzük. Közben a hagymát és a fokhagymát lereszeljük, majd az olajon megpirítjuk....

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Francia hagymakrémleves
    2

    Egy lábasban felforralom a margarint, beleteszem a karikára vágott hagymákat és az összetört fokhagymát. Puhára párolom, megszórom egy kevés...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Sajtkrémleves egyszerűen
    12

    1,5-2 l vízben szétfőzzük a leveskockát. Utána belenyomjuk a sajtot, majd ezt is szétfőzzük. Beletesszük a zúzott fokhagymát, és belevagdossuk...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Hagymaleves póréhagymával
    4

    A vajon megpároljuk a póréhagymát, majd beledobunk egy erőleves kockát. Megvárjuk még szét esik, majd felöntjük az edény félig vízzel. Készítünk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Húsleves csirkeaprólékból
    29

    A zöldségeket megtisztítjuk, majd nagyobb hasábokra vágjuk. Az aprólékot alaposan átmossuk, hideg vízben feltesszük főni, majd ha felforrt,...

    • 6 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Bencike kedvence
    5

    A hagymát és a szalonnát apróra vágom, majd az olajon megpirítom. Mikor már a hagyma üvegesre pirult, hozzáadom a meghámozott és felkockázott...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Sárgaborsóleves kolbásszal
    9

    A sárgaborsót beáztatjuk, legalább egy pár órára, majd megmossuk, és feltesszük főni, a felszeletelt hagymával, fokhagymával, leveskockával...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Karfiolos zöldborsóleves
    19

    Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a karalábét kockára, a répát karikára vágjuk, a karfiolt pedig rózsáira szedjük. A zöldségeket...

    • 3 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Színes tarhonyás hús
    48

    A húst alaposan megtisztítjuk, majd kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockára vágjuk és kicsit hagyjuk lecsöpögni. 2 ek. olajat felforrósítunk, majd a husit...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >