Levesek

  • Petrezselyem krémleves
    5

    A gyökeret meghámozzuk. A póréhagymát felaprítjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Közben felaprítjuk a gyökereket, és hozzáadjuk a hagymához. Aprítsunk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Mentás zöldborsó krémleves
    1

    Vajon megpároljuk a borsót, az összevágott mentalevelekkel. Ha megpárolódott, szórjuk meg liszttel és fűszerekkel. Engedjük fel alaplével,...

    • 4 személyre
    • 55 perc
    Részletek >
  • Sárgaborsóleves 4
    1

    Az apróra vágott hagymát szórd meg korianderrel, és az olajon párold üvegesre. Ekkor add hozzá az apróra vágott zellert és a zúzott fokhagymát....

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos raguleves
    4

    A tisztított és kockákra vágott vegyes leveszöldséget, 1 fej finomra vágott vöröshagymával, 40 dkg szintén kockákra vágott sertéshússal,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Almás zellerkrémleves
    9

    Megtisztítjuk a zöldségeket, a zellert, a krumplit és az almát, nagyobb darabokra vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk. Utóbbit egy kevéske...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Zelleres krumplikrémleves
    26

    A hagymát felkockázzuk, majd a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, a krumplit és a zellert, néhány percig pirítjuk, majd...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Krémsajtos fokhagyma krémleves
    61

    A vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Picit átpirítjuk, majd mehet hozzá a liszt. Zsemleszínűre pirítjuk, és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Frankfurti leves virslivel gazdagon
    30

    A kelkáposztát megmossuk, majd a torzsát kivágva apróra vágjuk, és egy fazékban, felöntve vízzel, feltesszük főni. A répát, petrezselymet...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Babgulyás csirkehúsból
    26

    A babot meleg vízbe beáztatjuk, pár óra hosszára, hogy könnyebben megpuhuljon. Az még jobb, ha még előző este megtesszük ezt. A húst megmossuk,...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Szilvakrémleves tejföllel
    12

    A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Hideg vízbe felrakjuk főni, és hozzáadjuk a fűszereket, cukrot, citromlevet. Ha megfőtt, akkor...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >