Levesek

  • Frankfurti leves kétféle virslivel
    31

    A felkockázott szalonnát zsírjára sütöm, megfuttatom rajta a köménymagot, az apró kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát....

    • 6 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Póréhagyma leves
    30

    A húst apró kockára vágom, majd a karikára vágott póréhagymával és az áttört fokhagymával együtt, a vajon megpárolom. Ezután felöntöm...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Libagulyás
    38

    A libacombokat kicsontozom, a felesleges, zsíros részeket levágom, felaprítom, és kisütöm. A húst kockára vágom. A libahájból kisült töpörtyűt...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Szederkrémleves meggyel
    6

    A meggy kivételével, mindent beleöntünk egy turmixgépbe, és alaposan leturmixoljuk, majd átszűrjük. Belekeverjük a meggybefőttet, és tálalásig...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Málnaleves krémsajttal
    6

    Az alapanyagokat mérjük ki, és rakjuk bele egy turmixgépbe. Alaposan dolgozzuk össze, majd szűrjük le, és hidegen tálaljuk. Keverhetünk bele...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Tökéletes fokhagyma krémleves
    9

    A vajat habzásig hevítjük, majd hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a reszelt fokhagymát. Összepirítjuk, majd megszórjuk liszttel, és felengedjük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sűrű gombakrémleves
    2

    A gombát megtisztítjuk, talpáról egy szeletet levágunk, majd összedaraboljuk. A felforrósított vajon, a gombát és a fokhagymát kb. 5 percig...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sajtkrémes kukoricaleves
    9

    2,5 dl vizet felteszek főni. Beleteszek két kocka zöldségleveskockát, azután kézi habverővel eldolgozom benne a krémsajtot. Kicsit összeforralom,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Sárgabarack krémleves
    4

    A sárgabarackot, vagy sárgabarack befőttet megpucoljuk, lábasba tesszük, felöntjük kb. 2 l vízzel. Beletesszük a fűszereket, a cukrot, esetleg...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Fahéjas paradicsomleves
    4

    A hagymát felaprítjuk, és a vajon megpirítjuk. A répát megpucoljuk, lereszeljük, és a hagymához adjuk. Néhány percig pirítjuk, majd felöntjük...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >