Levesek

  • Tejszínes paradicsomleves
    5

    A vajon megpirítjuk a paradicsompürét és fűszerezzük. Elkeverjük benne a lisztet Felöntjük forró húslevessel és kiforraljuk. 8-10 perc forralás...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Erdélyi csorba leves zöldbabbal
    57

    Az olajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, őrölt pirospaprikát. Beletesszük a kockára vágott húst, és megfőzzük. Közben egy...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Erdélyi salátaleves
    7

    Felkockázzuk a szalonnát és kiolvasztjuk. A pörcöt kitesszük egy tányérra. Az alaposan megmosott és levelekre tépkedett salátát átforgatjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Erdélyi zöldbableves
    14

    A füstölt szalonnát, nagyon apró kockákra vágom és a zsírját kiolvasztom. A zsíron üvegesre fonnyasztom a megtisztított és ugyancsak finomra...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Eperkrémleves
    21

    A tejet felforraljuk, közben a lisztet a puha vajjal összegyúrjuk Kis darabkákban hozzáadjuk a forrásban lévő tejhez Az epret megtisztítjuk,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Erőleves májgombóccal
    4

    A csontot aprítsuk fel, forrázzuk le, majd öblítsük le. A darált húst jól keverjük össze a tojásfehérjével és a paradicsompürével, majd...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Almaleves citromosan
    11

    Az almát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és megcsepegtetjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg. 1 liter vizet felforralunk a porcukorral,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fácánleves zöldségesen
    2

    A fácánt feldaraboljuk. A pácléhez valókat megtisztítjuk, a vöröshagymát 4–5 felé vágjuk, majd az egészet összeöntjük a vízzel. Beletesszük...

    • 6 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Fácánleves lúdgégével
    7

    A húst feltesszük főni, a vízbe. Hozzáadjuk a zöldségeket, és sóval, borssal, valamint ételízesítővel ízesítjük. Lassú tűzőn, jóízű...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Fahéjas meggyleves
    10

    A meggyet magozzuk ki és 2 liter vízzel, tegyük fel főni. Ízesítsük egy darabka fahéjjal, sóval, kristálycukorral és a citrommal. A lisztet,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >