Levesek

  • Hagymaleves kakukkfűvel
    7

    A vöröshagymát apróra vágom, vajon megdinsztelem, hozzáadom a zúzott fokhagymát. Nem sokáig kevergetem, mert ha a fokhagyma megpirul, akkor...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fokhagyma krémleves (réteslisztből)
    55

    A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymagerezdeket áttörjük, a vöröshagymát lereszeljük, majd a felolvasztott margarinon megdinszteljük. Rászórjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fokhagymaleves
    10

    Bármilyen leszűrt húslevest (kb. 8 dl) felforralok és belenyomok 5 gerezd fokhagymát (lehet több is). Egy kanál lisztet elkeverek 2 dl tejszínnel...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás camembert leves
    0

    Megforrósított vajon megpirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fél percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a levessel. Felforraljuk,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás sajtleves
    1

    A lisztből és a vajból világos rántást készítünk, majd felengedjük a borral és 1,5 l vízzel. Felforraljuk, közben hozzáadjuk az apróra...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás tésztaleves kolbásszal
    12

    15 deka lisztből és a tojásokból tésztát gyúrunk. Vékonyra kinyújtjuk és széles metéltre vágjuk. A felkarikázott kolbászt forró vízbe...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Földieper-leves pudingosan
    11

    A földiepret megmosom, pár kisebb szemet külön tálra rakok, majd a többit turmix gépben összeaprítom. Az összeaprítottat felteszem kevés vízzel...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Hagyma krémleves snidlinggel
    9

    A karikára vágott hagymát megdinsztelem, majd amikor már kicsit barnul a hagyma, megszórom liszttel és felöntöm vízzel. Beízesítem, borssal,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Francia hagymaleves
    9

    A megtisztított vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymát finomra aprítjuk és a vajon mindkettőt aranybarnára pirítjuk. Ezután liszttel megszórjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Francia hagymaleves
    12

    3 nagy fej vöröshagymát apróra felszeletelek, egy kis olajon üvegesre párolom, majd felöntöm húsleves alaplével (0,75 l) . Fűszerezem sóval,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >