Leves

A levesnek amellett, hogy segíti az emésztést, étvágygerjesztő hatása is van, ezért áll a legtöbb nép konyhájában az étkezések előtt.

  • Zöldfűszeres zöldségkrémleves
    7

    A zöldségeket készítsük elő, majd egyforma darabokra vágjuk össze. A hagymát futtassuk meg, a vajon. Szórjuk rá a zöldségeket, és pároljuk...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Hideg gyümölcsleves szörppel
    5

    A gyümölcsöket tetszőlegesen felaprítjuk, és összekeverjük az erdei gyümölcsökkel. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, tejet, tejszínt...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Hagymaleves gyönggyel
    12

    Meghámozzuk a hagymákat, vékonyra szeleteljük, majd az olajon szép barnára pirítjuk. Ezután egy evőkanál lisztet adunk hozzá, és felöntjük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Frankfurti kacsaleves
    29

    Ezt a leves úgy készítettem el, mint a frankfurti levest, csak virsli helyett kacsa húst használtam. A kacsa bármely része felhasználható, én...

    • 6 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Nyakleves
    16

    A kacsanyakat kettévágom, és beáztatom kicsit. Közben megtisztítom a zöldségeket. A répaféléket hasábra szoktam vágni, a zellert és karalábét...

    • 6 személyre
    • 200 perc
    Részletek >
  • Mentás szilvaleves
    17

    A leves készítését, egy alap összefőzésével kezdem. Lábosba beleteszem az őrölt fahéjat, egy darabka jól megmosott citromhéjat, a szegfűszeget,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Eperkrémleves tejszínhabbal
    28

    Az epret megtisztítjuk, jól megmossuk, majd az összes hozzávalóval együtt, habosra turmixoljuk. Lehűtve, eperdarabokkal és tejszínhabbal tálaljuk.

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Tejszínes karfiolleves
    14

    A karfiolt rózsáira szedjük, és megmossuk. Egy lábasban feltesszük a vizet főni, sóval, ételízesítővel ízesítjük, majd beletesszük a...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Egyszerű brokkolikrémleves
    15

    A megtisztított brokkolit apró rózsákra szedjük, a vastagabb szárakat levágjuk. A krumplit felkockázzuk. A hagymákat megtisztítjuk, a vöröset...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Pirított lebbencsleves
    7

    Egy lábasban olajat hevítünk, majd a lebbencstésztát megpirítjuk. A tűzről levéve, megszórjuk pirospaprikával, majd kiszedjük egy tányérra....

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >